Çiğdemtepe Mahallesi’nde konumlandırılan Şentepe Kapalı Pazar Yeri ve Sosyal Tesisi’nin açılışına Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın yanı sıra, CHP Ankara Milletvekilleri Umut Akdoğan ve Murat Emir, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Gökay Yıldırım, Ankara Pazar Yerleri Esnaf Odası Başkanı Recep Ayhan, STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda Şentepe sakini katıldı.

G V N 1275

Şentepe’yi en iyi siz biliyorsunuz

Açılış öncesi vatandaşlara seslenen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar “Göreve geldiğim 2009 yılındaki Şentepe ile bugünkü Şentepe arasındaki değişimi en iyi siz vatandaşlarımız biliyorsunuz. Fethi Yaşar olarak gerek iş gerekse siyasette kime ne söz verdiysem tutmuş bir insanım. Yenimahalle’nin tümünde her yurttaşa eşit davrandım ve tüm mahallelerimize eşit hizmet götürdüm. Amacımız ilçemizi eğitim, sanat, spor gibi birçok alanda adından söz ettirten ve örnek alınan bir ilçe yaratmaktı ve bunu başarmanın haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.

G V N 1265

Başkan Fethi Yaşar’dan Ramazan Bayramı mesajı Başkan Fethi Yaşar’dan Ramazan Bayramı mesajı

Bambaşka bir Şentepe var artık

Yaşar Şentepe Bölgesi’ne yapılan yatırımlara da değinerek, “27 adet yeni park, 3 adet Pazar yeri, asker kınası, taziye, nişan gibi etkinliklerde mahalle sakinlerinin ücretsiz faydalandığı 3 adet Yenimahalle Evi, vatandaşın sağlık hizmetine kendi mahallesinde ulaşabilmesi amacıyla yaptığımız6 adet Aile Sağlığı Merkezi, 5 adet taksi durağı, Kaletepe Kültür Merkezi,Barıştepe Mahallesi Prof. Dr. Mehmet Haberal Kapalı Yüzme Havuzu ve Sosyal Tesisi, gündüz bakımevi ve kreş, Tepekule Sosyal Tesisi, Avcılar Mahallesi YENİMEK noktası, Burç Mahallesi Zabıta Karakolu gibi saymakla bitmeyecek hizmet noktasını Şentepeliler için yaptık. Altyapı ve üst yapı gibi belediye hizmetlerinin yanında eğitim, kültür, sanat, spor gibi birçok alanda bambaşka bir Şentepe var artık karşımızda. Bugün Şentepe’nin en büyük yatırımı olan Şentepe Kapalı Pazar Yeri ve Sosyal Tesisi’ni hep birlikte açıyoruz. Açtığımız bu tesis pazar alanlarının yalnızca alışveriş yapılan bir alan değil eğitim, sanat ve kültür gibi birçok ihtiyaca hizmet edebileceğini göstermesi açısında büyük önem taşıyor. Şentepe Kapalı Pazar Yeri ve Sosyal Tesisimizin tüm Şentepe halkına hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

G V N 1246

Yavaş “İsraf yok, şeffaf belediyecilik var”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise “Açılan tesisin çok amaçlı bir kullanım alanı var. Bir belediye başkanın yaptığı işlerin hepsi insana dokunmalı ve fayda sağlamalıdır. İnsana dokunmayan her bina bizim için beton yığınıdır. Bizden önceki dönemde Ankara’nın girişlerine yapılan ve hiçbir işe yaramayan kapılar var. Bir de Fethi Başkan’ın yaptığı gibi hizmet binaları var. Yenimahalle’de yapılan hizmetlerin hepsi insanlara yarar sağlayan ve kullanım gösteren projelerden oluşuyor. Belediye demek doğumundan ölümüne kadar insanların derdine dokunmak demektir. Uçuk kaçık projeler yerine hep birlikte vatandaş odaklı hizmetlerin altına imza atıyoruz. Vatandaşın parasını israf etmiyor, açık ve şeffaf belediyeciliğin örneklerini sergiliyoruz. Fethi Başkanımla birlikte önümüzdeki dönemde kimseyi ayırt etmeden, hesap veren ve insanların ihtiyaçlarını gözeterek hizmet üretmeye devam edeceğiz. Şentepe’ye kazandırılan bu sosyal tesisin tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Gvn 1225 (1)

4 bin metre kare arsa üzerine 3 katlı olarak yapılan Sosyal Tesis içerisinde çok amaçlı salon, YENİMEK Kurs Merkezi, Kütüphane, Destek Eğitim Merkezi, Zabıta Noktası, Semt Birimi ve bir adet kafeterya bulunuyor.