Sebastian Vettel'in hayatı Formula 1 severler tarafından merak ediliyor. Yurttaşlar, arama motorlarında '' Sebastian Vettel kim? Sebastian Vettel kaç yaşında, nereli? Sebastian Vettel evli mi? Sebastian Vettel emekli oldu mu'' sorularını aratıyor. Peki, Sebastian Vettel kim? Sebastian Vettel kaç yaşında, nereli? Sebastian Vettel evli mi? Sebastian Vettel emekli oldu mu? İşte Sebastian Vettel hakkında merak edilen her şey...

SEBASTİAN VETTEL KİMDİR?

Sebastian Vettel 3 Temmuz 1987 yılında Heppenheim Hesse Almanya'da doğmuştur. Aston Martin F1 takımı, BMW Sauber, Scuderia Toro Rosso, Red Bull Racing ve Scuderia Ferrari için yarışmıştır. Formula 1'in en genç Dünya Şampiyonu rekorunu şu an elinde tutmaktadır. 2006 Türkiye Grand Prix hafta sonunda, Cuma günkü antrenman seansında, 19 yaş 53 günlükken, piste Sauber takımının üçüncü pilotu olarak piste çıkan Vettel, Formula 1 tarihinin en genç pilotu unvanını kazanmıştır.

sebastian vettel-1

SEBASTİAN VETTEL KAÇ YAŞINDA?

Sebastian Vettel 36 yaşındadır.

Sebastian Vettel

SEBASTİAN VETTEL NERELİ?

Sebastian Vettel Almandır.

sebastian vettel 4

SEBASTİAN VETTEL EVLİ Mİ?

Sebastian Vettel 2019 yılında Hanna Prater ile evlenmiştir. Özel hayatını genellikle gizli tutan ve bu konuda konuşmayı pek sevmeyen Vettel'in 3 çocuğu vardır. 

Sebastian Vettel 7

SEBASTİAN VETTEL EMEKLİ OLDU MU?

Sebastian Vettel 2022 yılında emekli olmuştur.

sebastian vettel 8

SEBASTİAN VETTEL'İN BAŞARILARI NE?

2010, 2011, 2012 ve 2013 yıllarında şampiyon olarak 4 tane Formula 1 Dünya Sürücüler Şampiyonluğuna sahiplik yaptı. Formula 1'in en genç Dünya Şampiyonu rekorunu şu an elinde tutmaktadır.

2006 Türkiye Grand Prix hafta sonunda, Cuma günkü antrenman seansında, 19 yaş 53 günlükken, piste Sauber takımının üçüncü pilotu olarak piste çıkan Vettel, Formula 1 tarihinin en genç pilotu unvanını kazanmıştır. 17 Haziran 2007 tarihinde koşulan Birleşik Devletler Grand Prix'inde, "bir Formula 1 yarışında start alan en genç 6. pilot" unvanını kazanmakla kalmamış, aynı yarışta "bir Formula 1 yarışında puan alan en genç pilot" rekorunu da kırmıştır. 30 Eylül 2007 tarihindeki Çin Grand Prix'ine bir ara liderlik eden Vettel, bu yarışta da "bir Formula 1 yarışına liderlik eden en genç pilot" rekorunu kırmıştır. 2008 İtalya Grand Prix'inde "bir Formula 1 yarışında pol pozisyonunu kazanan en genç pilot" ve "bir Formula 1 yarışını kazanan en genç pilot" rekorlarını kıran Vettel, "farklı iki takımda yarış kazanan en genç pilot" rekoruna da sahiptir. Vettel Abu Dabi Grand Prix'i sonunda 2010 yılında pilotlar şampiyonluğuna ulaşarak "F1 şampiyonu olan en genç pilot" unvanını Lewis Hamilton'ın elinden almış ve yeni bir rekorun sahibi olmuştur. Bir anlamda rekorların adamı olan Michael Schumacher'in izinden gittiğini göstermiştir.

sebastian vettel 5

Erkan Yolaç'ın oğlu Mehmet Yolaç kimdir? Erkan Yolaç'ın oğlu Mehmet Yolaç kimdir?

Haber Eren GÜVENDİK

Editör: Eren Güvendik