İran gıda ihracatını durdurdu
İran gıda ihracatını durdurdu
İçeriği Görüntüle

Adıyaman’da Atatürk Barajı içerisine, yol ortasına ve kenarlarına atılan çok sayıda büyükbaş hayvan leşi pes dedirtiyor.

Edinilen bilgilere göre, Adıyaman merkez Sitilce Bölgesi’nde hastalıktan dolayı belirli aralıklarla telef olan büyükbaşlar, kimliği belirsiz şahıs yada şahıslar tarafından Atatürk Barajı içerisine, yol ortasına, yol kenarına atıldı. Telef olan çok sayıda inek, baraj içerisinde ve yol ortasında çürümeye bırakıldı. Hayvan leşlerinden dolayı pis kokuların, kurtçuk ve böceklerin yoğunluk oluşturduğu bölge mikrop yuvasına döndü.

A W654512 01

Sağlık anlamında ciddi tehlike oluşturan leşlerden dolayı bölge kullanılamaz hale gelirken baraj içerisine atılan hayvan leşi ise pes dedirtti. Hayvan leşlerinin belirli aralıklarla kimliği belirsiz şahıslar tarafından getirilerek atıldığını dile getiren vatandaşlar, durumdan oldukça şikayetçi olduklarını dile getirerek ilgili kurumları konuyla ilgili çalışma yapılmasını istedi.

hayvanleşadıyaman34

Kaynak: İHA