Trabzon Ortahisar Belediye başkanı Ahmet Kaya oldu. Trabzon  Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya'nın hayatı ve kariyeri araştırılıyor. Peki Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya kimdir?, Ahmet Kaya Doğum ve Eğitim nedir?, Ahmet Kaya'nın Siyasi Kariyeri nedir?, Ahmet Kaya'nın Kişisel Hayatı işte tüm detaylar!

Ahmet Kaya Ortahisar (2)

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya kimdir?

Ahmet Kaya Doğum ve Eğitim nedir?

 Ahmet Kaya, 1971 yılında Trabzon'a bağlı Yeşilbük Mahallesi'nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Trabzon'da tamamladı. Ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi'nden Makine Mühendisi olarak mezun oldu.

Ahmet Kaya Ortahisar (3)

Ahmet Kaya'nın Siyasi Kariyeri nedir?

1987 yılında siyasete adım atan Ahmet Kaya, SHP gençlik kollarında aktif olarak yer aldı. Daha sonra CHP örgütlerinde çeşitli görevler üstlendi. Bu görevler arasında İl gençlik kolları yöneticiliği, Merkez ilçe yöneticiliği, Merkez ilçe başkan yardımcılığı ve İl başkan yardımcılığı bulunmaktadır.

2011 genel seçimlerinde CHP'den milletvekili adayı olan Ahmet Kaya, siyasi arenadaki etkinliğini gösterdi. Ancak milletvekili seçilemedi.

2024 yerel seçimleri için Cumhuriyet Halk Partisi tarafından Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı adayı olarak gösterildi. Seçim kampanyası sürecinde aktif bir rol üstlendi ve halkın gönlünde taht kurdu.

 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşen yerel seçimlerde Trabzon Ortahisar ilçesinde büyük bir çoğunlukla belediye başkanı seçildi. Kesinleşen sonuçlara göre %49.52 oy oranıyla seçimi kazanarak göreve başladı.

Ahmet Kaya Ortahisar (1)

Ahmet Kaya'nın Kişisel Hayatı

 Evli ve 2 kız çocuğu babası olan Ahmet Kaya, aile yaşantısını siyasi kariyeriyle dengelemektedir.

Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, tecrübesi ve halk nezdindeki popülerliğiyle görevine başlayarak ilçenin gelişimine katkı sağlamaya hazırdır.

Ahmet Kaya Ortahisar (4)

Kaynak: Haber Merkezi