İstanbul Kadıköy’de öldürülen Mattia Ahmet Minguzzi’nin ailesine yönelik tehditlerde bulunan 5 kişi hakkında 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.
“Tehdit” ve “Suçluyu Övmek” suçlarından yargılanacaklar
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüphelilerin Minguzzi ailesine karşı tehdit içerikli ifadeler kullandıkları belirtildi. Ayrıca, cinayet zanlılarını yücelten ve öven paylaşımlar yaptıkları da tespit edildi. Bu nedenle savcılık, sanıklar hakkında “tehdit” ve “suçluyu övmek” suçlarından ceza davası açtı.
Zanlılara 7 Yıla Kadar Hapis Cezası Talebi
Hazırlanan iddianamede, söz konusu 5 kişi için ayrı ayrı 7 yıla kadar hapis cezası talep edildi. İddianame mahkemeye sunulurken, duruşma tarihinin önümüzdeki günlerde belirlenmesi bekleniyor.
Cinayetle İlgili Ana Dava Sürüyor
Öte yandan, Mattia Ahmet Minguzzi’nin ölümüne ilişkin ana dava kapsamında, B.B. ve U.B. isimli iki sanık hakkında “çocuğa karşı kasten öldürme” suçundan 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Ana dava süreci mahkemede devam ediyor.
Ne Olmuştu?
Mattia Ahmet Minguzzi, geçtiğimiz aylarda Kadıköy’de yaşanan bir olayda hayatını kaybetmişti. Cinayet kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, olay sonrası aileye yönelik tehdit mesajları büyük tepki toplamıştı.