Michael Phelps'in hayatı spor severler tarafından merak ediliyor. Yurttaşlar, arama motorlarında ''Michael Phelps kimdir? Michael Phelps kaç yaşında, nereli? Michael Phelps evli mi? Michael Phelps'in başarıları ne'' sorularını aratıyor. İşte tüm detaylar...

Burhanettin Duran Kimdir? Burhanettin Duran Kimdir?

MİCHAEL PHELPS KİMDİR?

Michael Fred Phelps 30 Haziran 1985 yılında doğmuştur. Amerikalı eski bir rekabetçi yüzücüdür. Toplam 28 madalyayla tüm zamanların en başarılı ve en çok madalya kazanan Olimpiyat sporcusudur. Phelps Baltimore , Maryland'de doğdu ve Towson yakınındaki Rodgers Forge mahallesinde büyüdü . Rodgers Forge İlkokulu, Dumbarton Ortaokulu ve Towson Lisesi'ne gitti. Phelps üç çocuğun en küçüğüdür. Annesi Deborah Sue "Debbie" Phelps, bir ortaokul müdürüdür. Babası Michael Fred Phelps, lisede ve üniversitede futbol oynamış ve 1970'lerde Washington Commanders olarak bilinen takımda forma giymeye çalışmış emekli bir Maryland Eyalet Polisiydi. Phelps İngiliz, Alman, İrlandalı, İskoç ve Gal kökenlidir. Anne ve babası 1994 yılında o dokuz yaşındayken boşandı ve babası 2000 yılında yeniden evlendi. Phelps daha sonra boşanmanın kendisi ve kardeşleri üzerinde ciddi olumsuz etki yarattığını ve babasıyla ilişkisinin mesafeli olduğunu açıkladı. boşandıktan sonraki birkaç yıl boyunca. 2003 yılında Towson Lisesi'nden mezun oldu.

phelps 2

MİCHAEL PHELPS KAÇ YAŞINDA?

Phelps, 38 yaşındadır.

phelps 3

MİCHAEL PHELPS NERELİ?

Michael Phelps ABD'lidir.

phelps 4

MİCHAEL PHELPS EVLİ Mİ?

Michael Phelps, Nicole Johnson ile evlidir.

phelps 5

MİCHAEL PHELPS'İN BAŞARILARI NE?

Toplam 28 madalyayla tüm zamanların en başarılı ve en çok madalya kazanan Olimpiyat sporcusudur [7] . [8] Phelps ayrıca Olimpiyat altın madalyaları (23), bireysel yarışmalarda Olimpiyat altın madalyaları (13) ve bireysel yarışmalarda Olimpiyat madalyaları (16) ile tüm zamanların rekorunu elinde tutuyor . Phelps , Atina'daki 2004 Yaz Olimpiyatları'nda altı altın ve iki bronz madalya kazanarak jimnastikçi Alexander Dityatin'in düzenlediği tek bir Oyunda herhangi bir renkten sekiz madalya rekorunu eşitledi . Dört yıl sonra, 2008 Pekin Oyunlarında sekiz altın madalya kazandığında , Amerikalı yüzücü Mark Spitz'in 1972'de herhangi bir Olimpiyat Oyununda yedi birincilik rekorunu kırdı . Phelps, Londra'daki 2012 Yaz Olimpiyatları'nda dört altın ve iki gümüş madalya kazanırken, Rio de Janeiro'daki 2016 Yaz Olimpiyatları'nda beş altın ve bir gümüş madalya kazandı. Bu onu üst üste dördüncü Olimpiyatlarda Oyunların en başarılı sporcusu yaptı . 

Phelps, 200 metre serbest , 100 metre kelebek , 200 metre kelebek , 200 metre bireysel karışık ve 400 metre bireysel karışık dallarında eski bir uzun kulvar dünya rekoru sahibidir . Olimpiyatları, Dünya Şampiyonasını ve Pan Pasifik Şampiyonasını kapsayan 65'i altın, 14 gümüş ve üç bronz olmak üzere büyük uluslararası uzun parkur yarışmalarında 82 madalya kazandı . Phelps'in uluslararası unvanları ve rekor kıran performansları, ona sekiz kez Yılın Dünya Yüzücüsü Ödülü'nü , on bir kez de Amerika'da Yılın Yüzücüsü Ödülü'nü ve ayrıca 2012 ve 2016 yıllarında FINA Yılın Yüzücüsü Ödülü'nü kazandırdı. Phelps, Sports Illustrated dergisinin ödülünü kazandı. 2008 Oyunlarındaki benzeri görülmemiş Olimpiyat başarısı nedeniyle Yılın Sporcusu ödülü.

2008 Yaz Olimpiyatları'nın ardından Phelps, yüzme sporunun geliştirilmesine ve daha sağlıklı yaşam tarzlarının desteklenmesine odaklanan Michael Phelps Vakfı'nı kurdu. Phelps , 2012 Olimpiyatları'nın ardından emekli oldu, ancak Nisan 2014'te geri döndü . 2016 Yaz Olimpiyatları Milletler Geçit Töreninde Devletler . 12 Ağustos 2016'da ikinci emekliliğini duyurdu ve 161 ülkeden daha fazla madalya kazandı. Tüm zamanların en iyi yüzücüsü olarak kabul edilir ve çoğu zaman tüm zamanların en iyi sporcularından biri olarak kabul edilir.

phelps 5-1

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi 05