Buse Naz Çakıroğlu'ndan altın madalya! Buse Naz Çakıroğlu'ndan altın madalya!

Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası şampiyonları Galatasaray ile Fenerbahçe, Türk futbolseverlerin heyecanla beklediği Turkcell Süper Kupa maçında karşı karşıya gelmeyi planlarken, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da yaşanan olaylar maçın tam bir çıkmaza girmesine neden oldu.

Fenerbahçe ve Galatasaray, maça Türkiye'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü simgeliyen özel tişörtlerle çıkmak istedi ancak Suudi Arabistan yönetimi bu talebe izin vermedi. Türkiye Futbol Federasyonu yetkililerinin çözüm arayışları sonuçsuz kalınca, iki dev takım Atatürk tişörtü yasağına karşı bir duruş sergileyerek maça çıkmama kararı aldı. Maç, oynanmadan önce iptal edildi ve takımlar gece saatlerinde Türkiye'ye geri döndü.

İstanbul Havalimanı'nda her iki takımın taraftarları, kahramanlarına büyük bir sevgi ve coşkuyla karşıladı. Binlerce taraftar, milli marşlar eşliğinde takımlarını selamlarken, kurucu lider Mustafa Kemal Atatürk'e olan bağlılıklarını göstermek adına tebriklerini iletti.

Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe ve Galatasaray ile ortak bir açıklama yaparak, Süper Kupa müsabakasının organizasyonundaki aksaklıklar nedeniyle maçın ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu. Açıklamada, ev sahibi ülke Futbol Federasyonu'na ve diğer ilgili kurumlara teşekkür edildi.

Öte yandan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Suudi Arabistan Büyükelçiliği'nin bulunduğu sokağın Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle donatılacağını açıkladı. Yavaş, "Kırmızı çizgimiz Atatürk'tür. Ne mutlu Türk'üm diyene." ifadelerini kullandı. Bu açıklama, Türkiye'nin futbolun ötesinde milli bir duruş sergilediği bir anı olarak tarihe geçti.