Mamak Kutludüğünlü hanımlar filistin için Kermes düzenledi. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse de hanımların bu insani yardım amaçlı kermesine katılarak alışveriş yaptı. Binlerce kişinin yerinden edildiği Gazze Şeridi’nde insani kriz derinleşiyor.filistin kermes (1)

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) tarafından yapılan açıklamaya göre kamplara ve barınaklara sığınan Filistinliler arasında çok sayıda solunum yolu enfeksiyonu, ishal ve su çiçeği vakası tespit edildi. Açıklamada, Gazze Şeridi’nde yerinden edilen 1.5 milyondan fazla Filistinliden 717 bininin UNRWA’ya bağlı 149 barınma merkezine yerleştirildiği belirtildi. Yaklaşık 122 bin kişinin ise hastanelerde, kiliselerde ve kamu binalarında kaldığı, 110 bin kişinin bölgedeki 89 okulda kaldığı ve diğer Filistinlilerin ise yakınlarının yanına yerleştiği bildirildi.filistin kermes (1)

Gazze’de yaşanan insanlık dramına Mamak’ın Kutludüğün Mahallesi’ndeki hanımlar kayıtsız kalmadı. Bir araya gelen Kutludüğünlü hanımlar Filistinli kardeşleri yararına kermes programı düzenledi. Kermeste ev yapımı salçalar, reçeller, erişte ve mantılar, meyve sebze kuruları vardı. Hanımların el emeği göz nuru ürünleri ise ilgi odağı oldu. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse de hanımların bu insani yardım amaçlı kermesine katılarak alışveriş yaptı.filistin kermes (2)

23 Nisan coşkusu Ankara'da doyasıya yaşandı 23 Nisan coşkusu Ankara'da doyasıya yaşandı

Başkan Murat Köse Kermes İçin Teşekkür Etti

Başkan Murat Köse, “Gazze’de yaşananlar hepimizin yüreğini sızlatıyor. Kutludüğünlü hanım kardeşlerimize Gazze’ye destek olmak için düzenledikleri Kermes için teşekkür ediyorum, Allah hepsinden razı olsun” dedi.filistin kermes (3)

Haber Merkezi

Editör: İrem Akbaş