Eğitimde öncü Mamak Belediyesi, ilçede her yaşa uygun eğitimler düzenliyor. General Zeki Doğan, Peyami Sefa ve Neşet Ertaş Anaokullarını açarak Mamak’a 3 anaokulu kazandıran Mamak Belediyesi, gezici anaokulu ile de eğitim desteğini sürdürüyor.

Çocuk 13 Mart (3)

Okul öncesi eğitimden faydalanamayan anaokuluna, kreşe gidemeyen çocuklara okul öncesi eğitimden faydalanma şansı sağlayan gezici anaokulu, ilçenin farklı mahallerine giderek miniklerle buluşuyor. Okul öncesi eğitim çağındaki minikler, gezici anaokuluna giderek hem eğitim görüyor hem de duygusal, dil, sosyal ve zihinsel yönden gelişme şansı buluyorlar. Böylece çocuklar kendilerine güven duygularını da geliştirmiş oluyor. Okul öncesi eğitime tam destek sağlayan Mamak Belediyesi’nin çalışmaları Mamaklıların takdirini topluyor.

Mansur Yavaş ve Frank Walter Steinmeier bir araya geldi Mansur Yavaş ve Frank Walter Steinmeier bir araya geldi

Çocuk 13 Mart (4)

Göreve geldiği günden bu yana okul öncesi destekleyen çalışmalara imza atan Mamak Belediye Başkanı Murat Köse,”Çocukların geleceği için her ayrıntıya dikkat ediyoruz. Biliyoruz ki, mutlu bir Mamak, mutlu çocuklarla mümkün. Dolayısı ile tam bir anasınıfı şeklinde dizayn edilen mobil anaokulumuzun içerisinde eğitim araç gereçleri, öğretici oyuncaklar ve birçok materyal bulunuyor. Otobüsün içerisinde bir anaokulunda olan bütün eğitimler veriliyor” dedi. 

Çocuk 13 Mart (1)