Yönetmen ve senarist Emin Alper’in dünya prömiyerini 75. Cannes Film Festivali’nde, Türkiye prömiyerini ise 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yapan, ulusal ve uluslararası festivallerden ödüllerle dönen "Kurak Günler" filmi 19 Mayıs itibarıyla itibarıyla Netflix'te. İşte filmin künyesi:

KURAK GÜNLER FİLMİNİN KONUSU NE?

Başrollerinde Selahattin Paşalı ve Ekin Koç’un yer aldığı film, bir süredir kuraklık sorunuyla boğuşan Yanıklar kasabasına yeni atanan genç savcı Emre ile belediye başkanı Selim, yerel gazeteci Murat ve kasabanın eşrafı arasında yaşanan çekişmeleri konu alıyor.

51-6

Kurak Günler filminin konusu şöyle: Emre, Yanıklar kasabasına yeni tayin olmuş çiçeği burnunda bir savcıdır. Bekleyen işlere büyük bir ciddiyetle sarılan Emre, başta belediye başkanı Selim Bey olmak üzere kasaba eşrafı tarafından büyük bir saygıyla karşılanmıştır. Ancak bu hoş karşılamaya rağmen ilk günden itibaren bazı tuhaflık ve gerginlikler yaşanır. Belediye başkanlığı seçimleri yaklaştıkça kasabadaki gerginlik iyice artar. Emre, siyasi çekişmelerde taraf olmak istemese de ona karşı yükselen homurtular, onu yavaş yavaş kasabanın muhalif gazetecisi Murat'a yaklaştırır ve genç savcı kısa süre sonra kısır bir döngüye sıkışıp kalır.

KURAK GÜNLER FİLMİ OYUNCULARI

Kurak Günler filminin oyuncu kadrosunda şu isimler yer alıyor: Selahattin Paşalı, Ekin Koç, Selin Yeninci, Erol Babaoğlu, Erdem Şenocak, Sinan Demirer, Nizam Namidar, Ali Seçkiner Alıcı, Eylül Ersöz

50-5

KURAK GÜNLER FİLMİ NEREDE ÇEKİLDİ?
Kurak Günler filmi Kayseri'nin bir kasabasında çekildi.

Filmi, Kayseri'nin bir kasabasında çektiklerini anlatan yönetmen Emin Alper, "Süre az olunca bazı sahneleri nasıl çektiğimi bilmiyorum, oyuncularımızla uzun süre prova yaptık. Hepsi çok güzel işler çıkardı. Savcının kendini keşfetmeye ihtiyacı vardı, hikaye bunun üzerine kuruldu ve çekildi." demişti.

ALTIN PORTAKAL'DA 9 ÖDÜL

Kurak Günler Altın Portakal'da 9 kategoride ödül almıştı:

En İyi Yönetmen: Emin Alper – Kurak Günler
Cahide Sonku Ödülü: Çiğdem Mater
En İyi Erkek Oyuncu: Selahattin Paşalı / Kurak Günler
En İyi Görüntü Yönetmeni: Christos Karamanis – Kurak Günler
En İyi Müzik: Stefan Will – Kurak Günler
En İyi Kurgu: Özcan Vardar, Eytan İpeker – Kurak Günler
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Erol Babaoğlu – Kurak Günler
SİYAD En İyi Film Ödülü: Kurak Günler – Emin Alper
Film -Yön En İyi Yönetmen Ödülü: Emin Alper – Kurak Günler

Haber Merkezi

Editör: Nisa K.