Bu kapsamda Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok belediyeye ait Teknoloji Merkezinde, Çankaya Üniversitesi Makine Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği Bölümü öğrencilerine “Mayın Tespitli Kanatlı Hava Aracı”,  Gazi Üniversitesi MST HidroMOBİL Takımına “Verimli Otomobil” ve Kanuni Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi RoboKanuni Takımına “İnsansız Hava Aracı” projelerinin hayata geçirilmesine katkı sağlayacak ekipmanlar hediye etti.

Öğrencilere Yeni Destekler (2)

Öğrencilerle gerçekleştirdiği buluşmada konuşma yapan Altınok, “Bağımsız ve millî projelere sunduğumuz alan, tesis, ulaşım, konaklama ve yüzbinlerce liralık maddi destekle, geleceği imar edecek her adımda gençlerimizin yanındayız. Geçtiğimiz mayıs ayında Ankara genelinde düzenlediğimiz 100 bin TL ödüllü Rob-Okul Çizgi İzleyen Robot Yarışmasını, Keçiören Belediyemizin öncülüğünde ve destekleriyle gerçekleştirdik. İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite düzeyinde 188 takımın katıldığı bu yarışma, genç yeteneklerin ön plana çıkarılmasında önemli bir rol oynadı. Şimdi sizlere sunduğumuz ekipman destekleri de inşallah Millî Teknoloji hamlemizin gelişmesine katkı sağlayacak. Hepinize başarılar diliyorum.” dedi.

Öğrencilere Yeni Destekler (1)

Öğrenciler de başkan Altınok’a desteklerinden dolayı teşekkür ederek kendisiyle hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Yenimahalle Belediyesi’nden sağanak yağış için kırmızı alarm Yenimahalle Belediyesi’nden sağanak yağış için kırmızı alarm

Öğrencilere Yeni Destekler (4)

Kaynak: Harutyun ÇERME