Ev Dekorasyonu Tamamlayan Halı Modelleri Ev Dekorasyonu Tamamlayan Halı Modelleri

FOX TV'de yayın hayatına başlayan Kızıl Goncalar dizisi izleyiciyi büyülemeye devam ediyor. Türkiye'nin gerçekliği olan tarikat konusunu tarafsız bir şekilde işleyen dizi birçok soruna değiniyor. 

Kızıl Goncalar 7

Dizinin başrollerini Özcan Deniz ve Özgü Namal paylaşıyor. Dizide, yaşamları kesişen Atatürkçü doktor Levent ile bir dini cemaatin içinde yaşayan Meryem'in ve de çevrelerindekilerin yaşadıkları anlatılıyor. Yapımda muhafazakâr - seküler kimliklere ve yaşam tarzlarına vurgu yapılıyor. Dizinin büyük bir bölümü ise tekkede geçiyor. Dizide işlenilen tarikatın şeyhine ise "Efendi Hazretleri" deniliyor. Halen yüzü gözükmeyen Efendi Hazretleri karekterinin kim olduğu merak ediliyor. Peki, Kızıl Goncalar Efendi Hazretleri'ni kim oynayacak? Kızıl Goncalar Efendi Hazretleri kim? Kızıl Goncalar Efendi Hazretleri gerçekte hangi tarikatın şeyhi? İşte tüm merak edilenler...

Kızıl Goncalar 3

KIZIL GONCALAR EFENDİ HAZRETLERİ KİM?

Türkiye'de dergahların başında bulunan kişilere, "Baba- "Efendi Baba- Şeyh- Efendi Hazretleri" şeklinde hitap edilir. Bu hitap şekli tarikatan tarikata göre değişir. Tarikat kültüründe "Efendi Hazretleri" tabiri,  bir tarikatın manevi liderine verilen bir unvandır. Bu kişilerin manevi konumunun farklı olduğu düşünülür. Efendi Hazretleri tabiri tarikat içindeki en yüksek mevkili kişiye verilir. Dizide konu olan Efendi Hazretlerinin ise kim olduğu henüz bilinmiyor ancak dizide işlenen karakter birçok şeyhten parçalar barındırıyor. 

EFENDİ HAZRETLERİ KAREKTERİNİ KİM OYNAYACAK?

Dizideki Efendi Hazmetleri karekterine kimin can vereceği belli oldu. İddialara göre Efendi Hazretler karekterini usta oyuncu Haluk Bilginer oynayacak. 

Haluk Bilginer-1

EFENDİ HAZRETLERİ GERÇEKTE HANGİ TARİKATIN ŞEYHİ?

Efendi Hazretleri karakterinin gerçekte İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'ndan yola çıkılarak yazıldığı düşünülüyor. Dizide geçen tarikatın da İstanbul'un Fatih İlçesi'nde yer alan "İsmailağa Cemaati"ni anlattığı söyleniyor. 

Kızıl Goncalar Faruk Turgut

TARİKATLAR EFENDİ HAZRETLERİNE KARŞI

Kızıl Goncalar'ın yayın hayatına başlamasının ardından dizide geçen "Efendi Hazretleri" birçok tarikat tarfından tepki topladı. Tarikatlar, "Biz bu tamlamayı genelde Hz. Muhammet için kullanırız. Dizide bir şeyhten bahsederken bu tamlamayı kullanmaları sıkıntılı" şeklinde tepki veriyor. Lakin bazı tarikatlarda şeyhlere "Efendi Hazretleri" deniliyor. Liderlerine "Efendi Hazretleri" diyen tarikatlar arasında İsmailağa Cemaati de yer alıyor. 

Kaynak: Haber Merkezi