Hakkari merkeze yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Durankaya beldesinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, Süleyman Bayram’a ait ot balyalarının bulunduğu alana sıçradı.
Yangında yaklaşık 400 balya ot tamamen yanarken, alevlerin sıçradığı 2 ceviz ağacı da zarar gördü. Yangın nedeniyle Bayram’ın büyük ölçüde maddi zarar gördüğü belirtildi.
Kışlık yemleri yandı
Geçimini hayvancılıkla sağlayan Bayram’ın, hayvanlarının kışlık yem ihtiyacını karşılamak amacıyla hazırladığı otların büyük bölümünü kaybettiği öğrenildi.
Yangın nedeniyle mağdur olduğunu belirten Bayram, zararının karşılanması ve mağduriyetinin giderilmesi için Hakkâri Valiliği, Durankaya Belediyesi ve ilgili kurumlardan destek talep etti.
Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.





