Eski CHP Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, CHP'den istifa ettiğini duyurdu. Bu gelişme sonrası Gürsel Tekin'le ilgili araştırmalar hız kazandı. Yurttaşlar arama motorlarında, ''Gürsel Tekin kimdir? Gürsel Tekinkaç yaşında, nereli? Gürsel Tekin ne mezunu? Gürsel Tekin'in serveti ne kadar? Gürsel Tekin alevi mi? Gürsel Tekin'in eşi kimdir? Gürsel Tekin'in eski eşi kimdir? Gürsel Tekin hangi görevlerde bulundu? Gürsel Tekin CHP'den neden istifa etti'' sorularını aratıyor. Peki, 'Gürsel Tekin kimdir? Gürsel Tekinkaç yaşında, nereli? Gürsel Tekin ne mezunu? Gürsel Tekin'in serveti ne kadar? Gürsel Tekin alevi mi? Gürsel Tekin'in eşi kimdir? Gürsel Tekin'in eski eşi kimdir? Gürsel Tekin hangi görevlerde bulundu? Gürsel Tekin CHP'den neden istifa etti? İşte tüm merak edilenler...

Gürsel Tekin Nereli

GÜRSEL TEKİN KİMDİR?

Gürsel Tekin 17 Haziran 1964 tarihine Göle, Ardanah'da doğmuştur. Türk siyasetçi ve eski CHP milletvekilidir.

Tekin, 2011, Haziran 2015, Kasım 2015 ve 2018 genel seçimlerinde CHP İstanbul milletvekili olarak meclise girmiş, 2014-2016 yılları arasında CHP Genel Sekreterliği görevini yürütmüştür.

İlk ve orta öğrenimini Ardahan'da tamamlamasının ardından Lise öğrenimine Kars'ta başladı, 1981 yılında Kars Alpaslan Lisesi'nden mezun oldu. Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'ni kazandı fakat bazı sebeplerden dolayı yüksek öğrenimini sürdüremedi. Aynı yıl sosyo-ekonomik nedenlerden ötürü ailesiyle birlikte İstanbul'a taşındı ve Kadıköy'de garson olarak çalışmaya başladı.

Gürsel Tekin Kürt Mü

GÜRSEL TEKİN ALEVİ Mİ KÜRT MÜ?

Gürsel Tekin, Ardahan'ın Göle ilçesinde Kürt asıllı Nazim ve Heyrat çiftinin çocuğu olarak doğmuştur.

Gürsel Tekin Kimdir

Erkan Yolaç'ın kızı Göksu Yolaç kimdir? Erkan Yolaç'ın kızı Göksu Yolaç kimdir?

GÜRSEL TEKİN'İN EŞİ KİMDİR?

Gürsel Tekin'in eşi Mehtap Özkan'dır.

Gürsel Tekin Yeni Eşi

GÜRSEL TEKİN'İN ESKİ EŞİ KİMDİR?

Gürsel Tekin'in eski eş, Nihan Tekin'dir.

Gürsel Tekin Ilk Eşi

GÜRSEL TEKİN'İN SERVETİ NE KADAR? 

Gürsel Tekin'in serveti bilinmemektedir.

Gürsel Tekin Alevi Mi

GÜRSEL TEKİN HANGİ GÖREVLERDE BULUNDU?

1989 yılında Kadıköy Belediye Meclis Üyeliğine seçildi ve 1994-1997 yılları arasında Kadıköy Belediyesi Encümen Başkanlığı görevinde bulundu.

1997 yılında ise Kadıköy Belediye Başkan Vekilliği görevini yürüttü.

1999 yılında yeniden seçilerek, bu görevini 2002 yılına kadar sürdürdü.

2004 yılında bir kez daha Belediye Meclis Üyeliğine seçildi ve Belediye Başkan Vekilliğinin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği görevini üstlendi. Çeşitli gazete ve dergilerde makaleleri yayınlandı.

23-24-25-26.dönem İstanbul milletvekilidir.

2014-2016 yılları arasında CHP Genel Sekreterliği görevini yürütmüştür.

24 Haziran 2018 genel seçimlerinde CHP İstanbul 1.bölge milletvekili adayıdır.

Gürsel Tekin

GÜRSEL TEKİN CHP'DEN NEDEN İSTİFA ETTİ?

Gürsel Tekin, Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa ettiğini duyurdu. Partisinin Atatürkçü ve sosyal demokrat bir parti kimliğinden uzaklaştığı için bu kararı aldığını belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi