Heyecanla beklenen dizide Mustafa'nın hikayesi şimdiden merak konusu oldu. Peki, Dilek Taşı Mustafa kimdir? Salih Bademci hangi dizilerde oynadı? İşte, Dilek Taşı'nın Mustafa'sı Salih Bademci'nin hayatı ve biyografisi hakkında bilgiler.

Dilek Taşı dizisinde Mustafa karakterini canlandıran Salih Bademci'nin hayatı merak konusu oldu. “Dilek Taşı”, 80’li yıllarda geçen dram yüklü hikâyesi kadar oyuncu kadrosuyla da iddialı. Başrollerini Salih Bademci, Hazal Subaşı ve Ozan Dolunay’ın paylaştığı Dilek Taşı'nda Mustafa karakterine usta oyuncu Salih Bademci hayat veriyor. 2006 yılında Serdar Akar'ın Barda filminde rol alması ile sinema ve televizyon kariyeri başlayan Salih Bademci çok sayıda ödüle layık görüldü. Peki, Salih Bademci kimdir? İşte, ayrıntılar.

Mahmut Uslu kimdir? Mahmut Uslu'nun serveti ne kadar? Mahmut Uslu kimdir? Mahmut Uslu'nun serveti ne kadar?

DİLEK TAŞININ MUSTAFASI SALİH BADEMCİ KİMDİR

DİLEK TAŞI'NIN MUSTAFA'SI SALİH BADEMCİ KİMDİR?

Salih Bademci 15 Ağustos 1984'te İzmir'de doğdu. Ulan İstanbul, Kiralık Aşk, İstanbullu Gelin gibi televizyon dizilerinde canlandırdığı karakterler ile tanınmıştır. Bornova Anadolu Lisesi'nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nde yükseköğrenim gördü.

Sinema ve televizyon kariyeri 2006 yılında Serdar Akar'ın Barda filminde rol alması ile başladı. Ardından yine Serdar Akar'ın yapımcılığını üstlendiği Elveda Rumeli dizisinde rol aldı.

2007 yılında Siyah Beyaz ve Renkli (SBR) adlı tiyatro topluluğunu kurdu. Tesir adlı oyundaki performansı ile 15. Sadri Alışık Tiyatro Ödülleri'nde Seçici Kurul Özel Ödülü'ne değer görüldü.

2014 yapımı Zeytin Tepesi dizisinde "Akın" karakterini, Ulan İstanbul dizisinde "Ceyhun" karakterini, 2015 yılında Kiralık Aşk dizisinde "Sinan Karakaya" karakterini canlandırdı. 20 Ağustos 2015 tarihinde oyuncu İmer Özgün ile evlendi. İstanbullu Gelin'de Fikret, Kulüp dizisinde Selim Songür karakterini canlandırdı.

OYNADIĞI DİZİLER

Elveda Rumeli, Öyle Bir Geçer Zaman ki, Fatih, Zeytin Tepesi, Ulan İstanbul, Kiralık Aşk, İstanbullu Gelin, Kırmızı Oda, Yalancı, Dilek Taşı

Editör: Haber Merkezi 05