Musa Özsoy Kimdir? Neden gözaltına alındı? Musa Özsoy Kimdir? Neden gözaltına alındı?

İş İnsanı Ayhan Şahenk'in oğlu Ferit Şahenk merak edilen isimler arasında. Fenerbahçe başkanlığına aday olan Aziz Yıldırım'ın yönetim kurulunda olacağı iddia edilen Ferit Şahenk gündem oldu. Yurttaşlar arama motorlarında, '' Ferit Şahenk kimdir? Ferit Şahenk kaç yaşında, nereli? Ferit Şahenk ne mezunu? Ferit Şahenk'in serveti ne kadar? Ferit Şahenk hangi takımlı? Ferit Şahenk'in eşi kimdir? Ferit Şahenk'in mal varlığı ne kadar'' sorularını aratıyor. Peki, Ferit Şahenk kimdir? Ferit Şahenk kaç yaşında, nereli? Ferit Şahenk ne mezunu? Ferit Şahenk'in serveti ne kadar? Ferit Şahenk hangi takımlı? Ferit Şahenk'in eşi kimdir? Ferit Şahenk'in mal varlığı ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Ferit Şahenk Kimdir

FERİT ŞAHENK KİMDİR?

Ferit Faik Şahenk, 18 Mart 1964'te Ankara'da doğmuştur. Doğuş Grubu'nun ve Eski Garanti Bankası'nın yönetim kurulu başkanıdır. Babası Niğdeli iş insanı Ayhan Şahenk, Annesi Deniz Şahenk'tir. 1987 yılında Boston Koleji'nden pazarlama ve insan kaynakları bölümünden mezun olduktan sonra 1991 yılında Garanti Menkul Kıymetler Şirketi'ni kurdu. Yükseköğrenim sonrası eğitimini Harvard Üniversitesi'nin Owner/President yönetici programıyla tamamlamıştır. 1988 yılında Manufacturers Hannover'da bankacılık stajı yaptı.

1990-1997 yılları arasında Doğuş Otomotiv Grubu Yönetim Kurulu başkanlığı yaptı. 2 Nisan 2001'de babası Ayhan Şahenk'in vefat etmesiyle Doğuş Grubu'nun başına geçti.

Ferit Şahenk, aynı zamanda koyu bir Fenerbahçe taraftarıdır. Fenerbahçe Spor Kulübü'nün yaptığı önemli ve pahalı transferlerin bazılarında kulübe finansal kaynak yaratmakla birlikte, maddi yönden de destek sağlamıştır. Özellikle Fenerbahçe'nin 2012 yılında yaptığı Moussa Sow transferinde çok büyük rolü vardır ve kulüp kendisine teşekkür etmiştir. Buna karşın bu zamana kadar hiçbir Fenerbahçe yönetiminde görev almamış ve Fenerbahçe başkanlığı için aday olmamıştır. Fenerbahçe Spor Kulübü kongre üyesidir ve 1907 Fenerbahçe Derneği yöneticisidir. 2017'de Fransa tarafından Légion d'honneur Nişanı ile ödüllendirildi.

Ferit Şahenk

FERİT ŞAHENK'İN SERVETİ NE KADAR?

Ferit Şahenk, Forbes Dergisi'nin 2024 yılında açıkladığı ''Forbes'in Türkiye Milyarderler Listesi'' listesinde 2,4 Milyar Dolarlık serveti ile 9. sırada yer almaktadır.

Ferit Şahenk Eşi

FERİT ŞAHENK'İN EŞİ KİMDİR?

Ferit Şahenk'in eşi Dianne Şahenk'tir. Ferit Şahenk ve Dianne Şahenk 1989 yılında evlenmiştir. Defne Şahenk adına bir kızları vardır.

Kaynak: Haber Merkezi