Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Davası'na olan desteği ve Filistinli kardeşlerle dayanışmayı göstermek amacıyla önemli bir açıklamada bulundu. Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye’nin şehadeti nedeniyle 2 Ağustos Cuma günü Türkiye genelinde 1 günlük millî yas ilan edildiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İsmail Heniye ve tüm Filistinli şehitleri rahmetle yâd ediyor, şahsım ve Milletim adına Filistin halkına başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullanarak, Türkiye'nin Filistin halkına olan desteğini ve üzüntüsünü dile getirdi.

CHP’den Özkan Yalım için kesin ihraç adımı
CHP’den Özkan Yalım için kesin ihraç adımı
İçeriği Görüntüle

G T6X53 P W4 A Aso Gv

Bu karar, Türkiye’nin Filistin'e olan destek ve dayanışmasını vurgulayan bir adım olarak değerlendiriliyor. Millî yas gününde, çeşitli etkinliklerin ve anma törenlerinin düzenlenmesi bekleniyor.

Erdoğan’ın açıklaması, Filistin'deki gelişmelerle ilgili Türkiye'nin tutumunu ve Filistin halkına olan bağlılığını bir kez daha ortaya koydu.

Kaynak: Haber Merkezi