Türkiye'nin de en büyük askeri gemisi TCG Anadolu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim ediliyor.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Aradan geçen 7 yılın ardından TCG Anadolu gemimizi hizmete alıyoruz. Kahraman ordumuza hayırlı olmasını diliyorum. Mutluyuz ve gururluyuz. Bu gemiyi Türkiye Yüzyılı'nda bir sembol olarak görüyoruz. Mavi Vatan'a kazandıracağımız Yeni MİLGEM Fırkateynleri sac kesimini de gerçekleştireceğiz.

Hizmete aldığımız TCG Anadolu İHA'ların iniş kalkış yapabileceği, kendi alanında dünyanın ilk savaş gemisidir. Bu gemimize KIZILELMA, Hürjet, Bayraktar TB2 gibi araçlarımız iniş ve kalkış yapabilecek. Dünyanın her köşesinde askeri operasyon yapabilecek özelliklere sahip. Yerlilik oranı yüzde 70 oranına sahip bu gemiyle kriz bölgelerine kolayca intikal edebileceğiz. Yerli ve milliliği daha fazla olan daha gelişmiş teknolojileri ülkemize kazandırmaya devam edeceğiz. Milli uçak gemimizi de layıkıyla yaptık ve yapacağız.

Türk savunma sanayii son 20 yılda bir devrim gerçekleştirdi. Savunma sanayimizin güçlenen Türkiye'nin yükselen yıldızı olması kolay olmadı. Hedefimizi tam bağımsız savunma sanayii olarak belirledik. Hatırlarsanız bize o dönemde bir İHA'yı bile vermediler. Başka yerden temin ettiğimiz İHA'yı da uzun süre kullanmamıza fırsat tanımadılar.

Dünyada oyun değiştiren bir ülke haline geleceğiz.

Savunma Sanayi bütçemizi 75 milyar dolara yükseltiyoruz.

Mavi Vatan'ın güvenliği içinde bulunduğumuz dönemde daha da önem kazanmıştır. Bugüne kadar MİLGEM'lerimiz, istihabarat gemimiz, Sahil Güvenlik botlarımız gibi pekçok ürünü ordumuza kazandırdık. En ileri teknolojik seviyede geliştirdiğimiz SİDA'larımız gıpta ile dünyada izleniyor. Silah sistemlerinden radarlara birçok teknolojiyi de artık kendimiz geliştiriyoruz.
Tamamladığımız ve sonucunu gördüğümüz her proje ile azmimiz daha da artıyor. Ülkemizin 2. büyük gemisi olacak Derya bu yıl içimnde hizmete girecek. Hava savunma sistemlerinde takvimin önünde gidiyoruz. Güçlenen ve büyüyen Tükiye'nin güvenliğini herkes görmeli ve kabul etmelidir. Bu yüzden bu tür projelerin sayılarını artıracağız. Hizmete aldığımız gemilerimizin ülkemize, ordumuza hayırlı olmasını diliyorum.

TCG Anadolu'yu buradan Sirkeci'ye çekeceğiz. Bu gemimizi Sirkeci'de halka açacağız.

Haber Merkezi