Çankaya Belediyesi iş birliğiyle Ankara’da kadınlara yönelik ücretsiz barista eğitimi programı başlatılıyor. İsveç Hükümeti desteğiyle Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından yürütülen “H.O.P.E. in Action” Projesi kapsamında düzenlenecek eğitimlerle kadınların ekonomik ve sosyal hayata daha güçlü katılım sağlaması hedefleniyor.
Çankaya’da gerçekleştirilecek proje kapsamında kadınların meslek edinmesi, iş gücüne katılımının artırılması ve modern kahvecilik sektörüne nitelikli personel kazandırılması amaçlanıyor. Eğitim programı, Çankaya Belediyesi bünyesinde hizmet veren 100. Yıl İş ve İstihdam Eğitim Merkezi’nde düzenlenecek.
Çankaya’da kadınlara ücretsiz barista eğitimi
Çankaya Belediyesi iş birliğiyle yürütülen program kapsamında katılımcılara kahve çeşitleri, demleme teknikleri, profesyonel ekipman kullanımı ve servis sunumu gibi alanlarda uygulamalı eğitim verilecek.
Alanında uzman eğitmenler tarafından gerçekleştirilecek derslerde kadınların hem teknik bilgi edinmesi hem de iş yaşamına hazırlanması hedefleniyor. Eğitim sürecinde ayrıca kariyer planlaması, iletişim becerileri ve kişisel gelişim konularında da destek sunulacak.

Kadın istihdamına destek hedefleniyor
Çankaya’da düzenlenecek ücretsiz eğitim programı, kadınların ekonomik bağımsızlıklarını güçlendirmeyi ve sosyal yaşamda daha aktif rol almalarını amaçlıyor. Programı başarıyla tamamlayan katılımcılara sertifika verileceği ve istihdam süreçlerinde destek sağlanacağı belirtildi.
18-35 yaş aralığındaki kadınların başvurabileceği kursun sınırlı kontenjanla gerçekleştirileceği kaydedildi. Proje kapsamında kadın istihdamına katkı sağlayacak sosyal destek çalışmalarının da yürütüleceği ifade edildi.
Çankaya Belediyesi’nde başvurular başladı
Çankaya Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirilecek eğitim programına başvurular internet üzerinden ve yüz yüze yapılabilecek. Başvurular, “kariyer.cankaya.bel.tr” adresi üzerinden alınırken, Çankaya Belediyesi İş ve İstihdam Merkezi’nden de bilgi veriliyor.
Yetkililer, Çankaya’da kadınların meslek edinmesini destekleyen eğitim ve istihdam projelerinin önümüzdeki süreçte de devam edeceğini belirtti.



