Ramazan ayına girmemize sayılı günler kalmışken kumanya hazırlıkları sürüyor. Kumanya dışında alternatif yardımlaşma yolları da tercih ediliyor. Birçok insan BİM Hediye Kart ile yardım yapıyor. Peki, BİM hediye kart nedir? Nasıl kullanılır? Ne işe yarar? İşte tüm merak edilenler…

BİM HEDİYE KARTI NEDİR? 
BİM Hediye kartının kumanyadan farkı ihtiyaç sahibine kendi arzusuna uygun bir şekilde alışveriş yapma imkanı vermesidir. Bu nedenle oldukça ilgi toplayan BİM hediye kartı uygulaması sadece Ramazan ayına özel değil, farklı dönemlerde de kullanılabiliyor.
 

BİM NASIL ALINIR?

Başka insanlara vermek üzere BİM Hediye Kartı almak isteyenler, en yakın BİM bölge merkezi veya mağazasına müracaat edebilir. Başvuru sırasında hediye kartı için düşünülen alışveriş bakiye miktarı ödemesi yapılması gerekir. Bu işlemlerin ardından yaklaşık bir hafta sonra kart çıkıyor. Kart, müracaat eden kişinin ev adresine gönderiliyor. 

NE ZAMANA KADAR KULLANILIR?

Kart içindeki bakiyenin bir yıl içerisinde harcanması gerekiyor. Kartın geçerlilik süresi bir yıldır. Ayrıca kart içindeki bakiyenin nakde çevrilme imkanı söz konusu değildir. Kart Türkiye’nin her yerindeki BİM mağazalarında kullanılabilir.

Haber Merkezi
 

Editör: Nisa K.