Yenimahalle Belediyesi, ilçedeki 13. kreşi olan ve Türkiye'nin en büyük kreşi unvanına sahip Başak Cengiz Kreş ve Gündüz Bakımevi'ni düzenlenen törenle hizmete açtı. Açılışa CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, Meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ayrıca, Başak Cengiz’in annesi Beyhan Cengiz ve babası Avni Cengiz de törende yer aldı.

''Eğitime Yatırım, Geleceğe Yatırımdır''
Açılışta konuşan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Türkiye’nin en büyük kreşini hayata geçirdiklerini belirterek, "Eğitime harcadığımız para ve kaynaklar, milletimizin geleceğine yapılan en büyük yatırımdır. Bugün 13. kreşimizi açarak, 3 bin 300 çocuğumuzu eğitim hayatına hazırlıyoruz. Eğitime verdiğimiz bu değeri, yaşamını kaybeden Başak Cengiz kızımızın adıyla daha da anlamlı hale getirdik," dedi.
Başkan Yaşar, “Başak Cengiz’in adını yaşatmak, hepimizin ortak görevidir. Hepimize hayırlı olsun!” diyerek, eğitim alanındaki yatırımlarının süreceğini vurguladı.
Başkan Yaşar’ın konuşmasının ardından sahneye davet edilen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, açılışın anlamı hakkında duygusal bir konuşma yaptı. Yavaş, "Başak kızımızı rahmetle anıyoruz. Onun adını yaşatmak için yapılan bu kreş, önemli bir sosyal sorumluluk örneğidir. Biz halkın parasını yine halk için harcıyoruz, yurtlar, kütüphaneler, kreşler yapıyoruz. Halkımız her şeyin farkında ve bu hizmetlerin devam edeceğini bilsinler," ifadelerini kullandı.

Özgür Özel’den Eğitim Vurgusu
CHP Genel Başkanı Özgür Özel de açılışta yaptığı konuşmada, Fethi Yaşar’ı ve Yenimahalle Belediyesi’ni tebrik ederek, "Başak Cengiz'in adını yaşatan bu projeyi hayata geçirdiğiniz için teşekkür ederim. Bugün burada, 400 öğrenci kapasiteli bir kreşi sizlere kazandırıyoruz. Eğitim için yapılan her yatırım çok kıymetlidir. Ancak, biz CHP'li belediyeler halk için çalışırken engellemelerle karşılaşıyoruz. Buna rağmen, her türlü engeli aşarak halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz," dedi.
Başak Cengiz’in Ailesi de Açılışta
Açılışın ardından, Başak Cengiz'in annesi Beyhan Cengiz, duygu dolu bir konuşma yaptı. Cengiz, "Kızımın adının verildiği bu eğitim kurumunda minik kalplerde yeşerecek Başak’lar olacak. Bir anne olarak, evladımın iyi bir eğitim alarak hayata hazırlayabilmesi için böyle kurumların varlığı çok kıymetli. Bu yüzden emeği geçen herkese teşekkür ederim," diyerek duygularını paylaştı.
Başkan Beşikcioğlu’ndan Sosyal Belediyecilik Mesajı
Açılış töreninin sonunda konuşan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Kreşler konusunda bir adım geri atmıyoruz. Birileri kreşleri haksız yere kapatmayı düşünsede, biz her zaman ailelerin ve çocukların yanında olacağız. Çünkü sosyal belediyecilik budur. Eğitim kurumlarını artırarak halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Tüm halkımıza hayırlı uğurlu olsun," dedi.
Açılışın ardından, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, milletvekilleri, belediye başkanları ve Başak Cengiz’in anne ve babası kurdele kesim töreni için sahneye davet edildi. Törenin sonunda katılımcılar, kreşin içini gezerek, eğitimin gücünü ve önemini bir kez daha vurguladılar.



