6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki büyük depremde sonucunda Malatya, Osmaniye, Gaziantep, Adıyaman, Hatay, Kilis, Adana, Şanlıurfa ve Diyarbakır’da büyük yıkımlar meydana geldi. 10 ilimiz deprem ağır hasarlar alırken can kaybı sayısı gün geçtikçe artıyor. Yaşanan korkunç deprem tüm ülkede bir paniğe neden olurken vatandaşlar kendi yaşadıkları şehirlerdeki deprem risklerini araştırıyor. Peki Ankara'dan fay hattı geçiyor mu? Ankara riskli mi? İşte Ankara deprem risk haritası...  

Ankara'dan fay hattı geçiyor mu?

Ankara 3. ve 4. deprem bölgesi olarak görülse de asla risk yok denilemez. Ankara fay hattı şehrin altından geçmiyor olsa da, Ankara'nın sınır ilçelerinin bir çoğunun altında fay hattı bulunuyor. Bunun yanında 1. derece deprem bölgesi olan Kuzey Anadolu Fay Hattı, güneydoğusunda Kırşehir Keskin Fay Hattı ve Haymana bölgesinde ise Bala'nın altındaki küçük fay hatları bulunuyor. Tüm bunları göz önünde bulundurduğumuz zaman Ankara'da deprem açısından risk barındırıyor.

Ankara'da deprem riski bulunan ilçeler

Ankara'nın en riskli bölgelerinin başında Demetevler geliyor. Sonrasında Çamlıdere, Kazan ve Kızılcahamam risk içeren ilçeler arasında yer alıyor.

 Birinci derece deprem bölgesi olan iller

Birinci dereceden deprem riski olan iller listesi; İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale ve Siirt.

 İkinci derece deprem bölgesi olan iller

İkinci dereceden deprem riski olan iller listesi; Tekirdağ, İstanbul (1. ve 2. bölge), Bitlis, Kahramanmaraş, Van, Adıyaman, Şırnak, Zonguldak, Afyon, Antalya, Samsun, Kars, Erzurum, Batman, Ardahan, Iğdır, Adana, Diyarbakır, Malatya, Eskişehir, Kütahya, Uşak, Ağrı, Çorum. Haber Merkezi  

Editör: Haber Merkezi