Ankara, son günlerde etkisini artıran soğuk hava dalgasıyla mücadele ediyor. Kentteki vatandaşlar, düşen sıcaklıklara karşı tedbirlerini almaya devam ediyor. Gece boyunca hissedilen dondurucu soğuklar, özellikle açık alanlarda yaşayan vatandaşları olumsuz etkiliyor.

Eskişehir’de sıcak simit uzun kuyruklara sebep oldu Eskişehir’de sıcak simit uzun kuyruklara sebep oldu

Ankara gibi soğuk iklimlere sahip bir şehirde soğuktan korunmak için çeşitli önlemler alabilirsiniz. İşte detaylı bir şekilde Ankarada soğuktan korunmanın yolları:

Katmanlı Giyim:

İlk katman: Vücuttan teri uzaklaştırmak için hızlı kuruyan bir iç katman tercih edin. Polyester veya benzeri malzemeler bu konuda etkili olabilir.
İkinci katman: Orta katman, vücut ısısını korumak için izolasyon sağlar. Polar, yün veya sentetik malzemeler tercih edilebilir.
Üçüncü katman: Rüzgar ve su geçirmez dış katman, dış etkenlere karşı koruma sağlar. Su geçirmez, nefes alabilir özelliklere sahip montlar tercih edilebilir.soğuktan korunma (7)

Baş ve Boyun Koruması:

Kafayı ve kulakları korumak için kalın bir şapka kullanın.
Boğazı korumak için atkı veya boyunluk kullanın.soğuktan korunma (6)

Eldiven ve Ayakkabılar:

Kaliteli, su geçirmez ve yeterince yalıtımlı eldivenler kullanarak ellerinizi koruyun.
Ayakları sıcak tutmak için su geçirmez, yalıtımlı ve uygun boyutlarda ayakkabılar giyin. İçine kalın çoraplar tercih edebilirsiniz.soğuktan korunma (8)

Termal İçlikler:

Özellikle çok soğuk günlerde vücut ısısını korumak için termal içlikler kullanabilirsiniz.soğuktan korunma (9)

Ev İçi Isıtma:

Ev içerisinde ısınmayı sağlamak için etkili bir ısıtma sistemine sahip olun. Kalorifer, soba veya elektrikli ısıtıcılar kullanılabilir.soğuktan korunma (5)

Hareket Edin:

Aktivite, vücut ısısını artırarak sizi sıcak tutar. Düzenli egzersiz yapmak soğuktan korunmada yardımcı olabilir.soğuktan korunma (4)

Sıcak İçecekler:

Çay, kahve, sıcak su gibi içecekler içmek, iç ısıyı artırabilir ve soğuktan korunmanıza yardımcı olabilir.soğuktan korunma (1)

Sağlıklı Beslenme:

Sıcak, besleyici yiyecekler tüketerek vücut enerjinizi koruyun.soğuktan korunma (3)

Dışarı Çıkarken Hazırlıklı Olun:

Hava durumunu takip edin ve dışarı çıkarken mevsime uygun giyinin. Rüzgarlı günlerde ekstra koruma sağlamak için rüzgarlıklar kullanabilirsiniz.soğuktan korunma (9)

İç Mekanlarda Nem Kontrolü:

İç mekanlarda nem kontrolüne dikkat edin. Nemli hava, soğuğu daha da hissedilir kılabilir. Nemlendiriciler kullanarak iç mekan nemini koruyun.soğuktan korunma (5)

Haber Merkezi


 

Editör: İrem Akbaş