Ankara'da Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği, özel halk otobüslerinde şehit yakını, gazi, polis ve basın mensupları hariç toplu taşımadan ücretsiz veya indirimli yararlananlara ayda 4 gün hizmet verme kararı uygulamaya başladı.

ankaar özel halkü

Etimesgut'ta Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'ndeki durakta özel halk otobüsüne indirimli binmek isteyen liseli öğrenci ile otobüs şoförü arasında tartışma çıktı. Otobüs şoförü, öğrenciden kartını 2 kez okutmasını istedi, kabul etmeyen öğrenciyi araçtan indirdi. Öğrenci de tepki gösterdi. Öğrenci ve şoför arasından arbede yaşanırken olay cep telefonu kamerasına yansıdı. Öğrenci şoföre tepki göstererek otobüsün camlarına eliyle vurdu. Şoför de kapıyı kapatıp, öğrenciyi almadan yola devam etti.

özel halk otobüsü
Sosyal medyaya yansıyan görüntüler tepkiye çekti. Olayla ilgili inceleme başlatan Ankara Büyükşehir Belediyesi otobüs şoförüne para cezası verilerek otobüsü kullanıma kapatıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada:

"Habere konu olan halk otobüsü parka çekildi ve cezai işlem uygulandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak kanunları uygulamaya ve otobüsleri denetlemeye devam edeceğiz. Hemşerilerimizi mağdur edecek tüm girişimlerin karşısındayız" ifadeleri kullanıldı.

Başkan Tiryaki'den ekonomik tedbirler Başkan Tiryaki'den ekonomik tedbirler

özel halk otobüsleri

Haber Merkezi

Editör: Gökçe Acar