Kültürel ve sanatsal etkinliklere önem veren Ankara Büyükşehir Belediyesi Şeb-i Arûs haftası boyunca düzenlediği anma programlarıyla Hz. Mevlâna’yı 750. Vuslat Yıl Dönümü’nde anmaya devam ediyor.

Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından yaklaşık bir yıl önce başlatılan “Sahneye Hazır Mısın?” projesi kapsamında kurulan Altındağ Gençlik Merkezi Tiyatro Kulübü, Mevlâna ve Şems İlahi Aşk adlı oyunla tiyatroseverlerin karşısına çıktı.

Yenimahalle çocuk sesleriyle yankılandı Yenimahalle çocuk sesleriyle yankılandı

Mevlâna Ve Şems İlahi Aşk (1)

BAŞKENTLİLER YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Yenimahalle Belediyesi Dört Mevsim Tiyatro Salonu’nda ücretsiz olarak sahnelenen; sevgi, hoşgörü ve birlik temalarını içeren tiyatro oyununda Mevlâna Celaleddin Rumi ve Şemsi Tebrizi’nin hayatı konu alındı.

Yaklaşık üç ayda 50 kişilik ekiple hazırlanan oyunu 500 tiyatro sever izledi.

Mevlâna Ve Şems İlahi Aşk (3)

Büyükşehir Belediyesinin, hem konservatuar sınavlarına hazırlanan öğrencilere destek olmak hem de sahneyle buluşmak isteyen adaylar için hayata geçirdiği “Sahneye Hazır Mısın?” projesinin devam ettiğini belirten Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı Aile Yaşam Merkezleri Şube Müdürü Şinasi Örün, “Altındağ Gençlik Merkezimizin ‘Sahneye Hazır mısın?’ projesi kapsamında başlattığımız tiyatro kursları ilk mezunlarını verdi. Tiyatro kulübümüz ‘Mevlâna ve Şems İlahi Aşk’ oyununu sahnelediler. Yılın farklı günlerinde de dünya klasiklerinin de yer aldığı oyunlar sahneliyorlar” dedi.

Mevlâna Ve Şems İlahi Aşk (2)

“Sahneye Hazır Mısın?” projesinde temel oyunculuk, diksiyon, drama, dans, şan, doğaçlama, doğal oyunculuk eğitimleri alan adaylar “Mevlana ve Şems İlahi Aşk” oyunuyla birlikte Rus Yazar Lev Nikolayeviç Tolstoy’un “İnsan Ne ile Yaşar” ve “Mehmet Akif Ersoy” gibi klasik tiyatro oyunlarını seyirci ile buluşturdular.

Mevlâna Ve Şems İlahi Aşk (1)