Fenerbahçe başkanı Ali Koç, Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho maliyetini açıkladı. Halk TV'de konuşan Koç, ''Jose Mourinho ile ekibiyle 12 milyon euroya anlaştık" ifadelerini kullandı.

Galatasaray'dan Memphis Depay bombası! Galatasaray'dan Memphis Depay bombası!

Mourinho Fenerbahçe

''İSMAİL HOCANIN LİDERLİĞİNDE ŞAMPİYONLUĞA GİDİYORDUK''

Ali Koç, "Mario Branco, Jose Mourinho'ya 100 sayfalık müthiş bir dosya hazırladı. Hayallerimizi, Fenerbahçe'yi ve Fenerbahçe'nin futbol operasyonlarını anlattık. Mourinho, bundan etkilendi. O zaman bizim herhangi bir hocayla anlaşma niyetimiz yoktu. Sadece piyasa araştırması yapıyorduk. İsmail Hoca'nın liderliğinde şampiyonluğa gidiyorduk. Muhtemel bir değişiklik olması durumunda hazır olmak için bu görüşmeleri başlattık" dedi.

Fenerbahçe 21. Hafta Maçı

''MOURİNHO BİZİM TEKLİFİMİZDEN ETKİLENDİ''

Ali Koç, "Mourinho ile bizim dışımızda başka kulüpler de görüştü. Beşiktaş da temasa geçti. Aziz Yıldırım ve Sadettin Saran da görüştü. Ama biz, bunların hepsinden önce görüştük. Aziz Yıldırım'ın yaptığı tekliften çok daha uygun bir teklif yaptık ve bunu kabul etti. Mourinho, bizim hayallerimizden etkilendi. Biz, bütün ekibine ve kendisine yıllık 12 milyon euro verdik" ifadelerini kullandı.

Jose Mourinhooo

''2018 YILINDAKİ FENERBAHÇE, MOURINHO'YU GETİREMEZDİ''

Ali Koç, "2018 yılındaki Fenerbahçe, Mourinho'yu getiremezdi. 6 senede kulübümüzü finansal olarak nefes alabilir hale getirdik. Transfer listemiz, oyuncular belli. Hatta bazı yöneticilerim, 'Görüştüğümüz oyuncuları açıklayalım' diyor. 'Kesinlikle olmaz' diyorum. 3-5 oy fazla alabilmek için bitmemiş transferi açıklamam. Görüşmeler şu an sürüyor" dedi.

Ali Koç Aziz Yıldırım

''MOURINHO 'BEN İSİM VERMEM, PROFİL VERİRİM' DEDİ''

Ali Koç, "Mourinho'ya, 'Kimi istiyorsun? İllaki buraya getirmek istediğin biri var mı?' dedik. 'Ben isim vermem, profil veririm' dedi. İhtiyaç olan pozisyon konusunda hemfikirdik. Profiller verdi, onların içinde bizim listede uyanlar var uymayanlar var. 'Senin menajerlik şirketinden en fazla bir oyuncu alırım' dedim. Genelde hocanın çalıştığı menajerlik şirketinden oyuncu almamayı tercih ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Jose Mourinho Ali Koç

''BEN VARKEN FENERBAHÇE ŞAMPİYON OLAMAZ SÖZÜM BİR İSYANDI''

Ali Koç, "Benim 'Ben varken Fenerbahçe bu ligde hiçbir zaman şampiyon olmaz' sözüm, bir isyandı. Bu, camiayı ayağa kaldırma söylemiydi. Etkisi olduğunu da görüyorum ve inanıyorum. Teslimiyet veya bırakma duygusu değildi. Teslim olsaydı, ne Galatasaray'ı deplasmanda yenebilirdik ne de son haftaya kadar şampiyonluk şansımızı sürdürebilirdik. Dolayısıyla bu söz üzerinden bir seçim kampanyası yapmak son derece yanlış'' dedi. 

Jose Mourinho Fb 2

''MOURINHO'DAN SONRA DENGELER ÇOK DEĞİŞTİ''

Ali Koç, "Son iki haftada dengeler çok değişti. Mourinho'dan sonra, konuştukça, daha çok konuştukça... Kimin gerçekçi konuştuğunu insanlar görmeye başladılar. Karşı taraf, son bir haftadır ciddi şekilde agresifleşti. Tahmin ediyorum ki cumartesi günü de çirkin konuşmalar olacak. Ama ben Fenerbahçe kongre üyelerinin vicdanlarına güveniyorum" ifadelelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi