Yazar Alev Alatlı, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Yurttaşlar arama motorlarında, ''Alev Alatlı kimdir? Alev Alatlı kaç yaşında? Alev Alatlı nereli? Alev Alatlı ne mezunu? Alev Alatlı'nın eşi kimdir? Alev Alatlı'nın oğlu Kaan Orhon kimdir? Alev Alatlı hangi partili? Alev Alatlı'nın kitapları nelerdir? Alev Alatlı neden öldü'' sorularını aratıyor. Peki, Alev Alatlı kimdir? Alev Alatlı kaç yaşında? Alev Alatlı nereli? Alev Alatlı ne mezunu? Alev Alatlı'nın eşi kimdir? Alev Alatlı'nın oğlu Kaan Orhon kimdir? Alev Alatlı hangi partili? Alev Alatlı'nın kitapları nelerdir? Alev Alatlı neden öldü? İşte tüm merak edilenler...

Alev Alatlı Neden Öldü

ALEV ALATLI KİMDİR?

Alev Alatlı 16 Eylül 1944 tarihinde Menemen, İzmir'de doğdu. Liseyi babası Ertuğrul Alatlı'nın askerî ataşe olarak görev yaptığı Tokyo’da okudu. Ekonomi & İstatistik lisansını ODTÜ'den, Ekonomi ve Ekonometri yüksek lisansını "Fulbright" bursu ile gittiği Vanderbilt University'den (Nashville, Tennessee) aldı.

Bilâhare felsefe öğrenimine başlayan Alatlı, doktora programına New Hampshire'daki Dartmouth College’de başladı. İlahiyat konusunda ve düşünce ve medeniyet tarihi üzerinde yoğunlaştı fakat doktora derecesini alamadan 1974’te Türkiye’ye döndü. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde öğretim görevlisi, Devlet Planlama Teşkilatı'nda kıdemli ekonomist olarak çalıştı. California Üniversitesi ile ortak psiko-dilbilim çalışmaları yürüttü. Cumhuriyet Gazetesi bünyesinde Bizim English dergisini çıkaran Alatlı, daha sonra Türk Yazarlar Kooperatifinde (YAZKO) başkan yardımcısı olarak görev aldı.

Alev Alatlı

Filistin davasının tanıtımına yaptığı katkılardan dolayı 1986 yılında Tunus'ta sürgünde bulunan Yaser Arafat tarafından "Özgürlük Madalyası"yla onurlandırılmıştır. Aydınlanma Değil, Merhamet! adlı romanıyla ise 2006 yılında Moskova'da "Mikhail A. Sholokhov 100. Yıl Roman Ödülü"nü kazanmıştır.

Bülent Ecevit Üniversitesi Senatosunun 10.12.2012 tarihli toplantısında, yazar Alev Alatlı'ya "Fahri Doktora" unvanı verilmesine karar verilmiş; unvan, 25 Aralık 2012 tarihinde düzenlenen törenle takdim edilmiştir.

Alev Alatlı, Edebiyat alanında 2014 yılında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'ne lâyık görülmüştür.

19 Kasım 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e, Alev Alatlı'nın "Dünya Nöbeti - Gogol'un İzinde 2. Kitap" adlı eserinin Rusça'sını hediye etmiştir.

Erkan Yolaç'ın oğlu Mehmet Yolaç kimdir? Erkan Yolaç'ın oğlu Mehmet Yolaç kimdir?

Alev Alatlı, 2018 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 24 Haziran seçimlerinin ardından oluşturulan Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu'na üye olarak atanmıştır. Kurulda ayrıca Orhan Gencebay, Murat Bardakçı, Hülya Koçyiğit, Prof. Dr. Mehmet Çelik, Prof. Dr. İskender Pala, Prof. Dr. Ümit Meriç gibi isimler yer almaktadır.

Alev Alatlı Kimdir

ALEV ALATLI'NIN EŞİ KİMDİR?

Alev Alatlı'nın eşi Alper Orhon'dur. Funda ve Kaan adında çocukları vardır. Alper Orhon 1940 yılında Kıbrıs'ta doğmuştur. Orhon, 27 Haziran 2001 yılında yaşamını yitirmiştir.

Funda Aktan

ALEV ALATLI'NIN ÇOCUKLARI KİMDİR?

Alev Altalı'nın kızı Funda Firuz Aktan 1970 yılında İstanbul'da doğmuştur. 1989 yılında Galatasay Lisesini, 1994 yılında Boğaziçi Üniversitesi İktisat ve İşletme bölümlerini bitirmiştir. Alev Alatlı'nın oğlu Kaan Orhon'un hayatı ile ilgili bir bilgi bulunmamaktadır.

Alev Alatlı Kitapları

ALEV ALATLI NEDEN ÖLDÜ?

Yazar Alev Alatlı, 79 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.  Alev Alatlı'nın vefatını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medyadan duyurdu.

Kaynak: Haber Merkezi