Her yıl 27 Mart'ta kutlanan Dünya Tiyatro Günü, Uluslararası Tiyatro Enstitüsü'nün (International Theatre Institute) öncülüğünde dünya çapında tiyatro etkinlikleriyle dolu bir gün haline geliyor. Bu yıl da, tiyatro severler, sanatçılar ve kültür kurumları, çeşitli etkinliklerle bu özel günü kutlayacaklar.

Tiyatro (03)

Netflix "Sen Büyümeye Bak" filmi ne zaman yayınlanacak? Netflix "Sen Büyümeye Bak" filmi ne zaman yayınlanacak?

Dünya Tiyatro Günü, tiyatronun toplumsal, kültürel ve sanatsal önemini vurgulamanın yanı sıra tiyatro sanatçılarını ve yapıtlarını da onurlandırmayı amaçlıyor. Tiyatro, insanları bir araya getiren, duygusal derinliklerine dokunan ve düşünmeye teşvik eden bir sanat formu olarak değerini koruyor.

İstanbul'dan New York'a, Paris'ten Tokyo'ya kadar, bugün sahneler ışıl ışıl parlayacak ve tiyatro tutkunları unutulmaz deneyimler yaşayacaklar. Tiyatro etkinlikleri, çocuk oyunlarından klasik eserlere, deneysel performanslardan sokak tiyatrosuna kadar geniş bir yelpazede sunulacak.

Tiyatro (01)

Dünya Tiyatro Günü, insanlığın ortak mirası olan tiyatro sanatını kutlayarak, sanatın gücünü ve evrenselliğini hatırlatıyor. Bu özel gün vesilesiyle, tüm tiyatro severlere unutulmaz bir deneyim yaşamaları ve sanatın büyüsünü sahnelerde keşfetmeleri dileğiyle!