ÖSYM, YKS'nin ne zaman yapılacağını açıkladı. Adaylar başvuru aramaları yaparken sınav ücretinin ne kadar olduğunu da araştırmaya başladı. Peki YKS başvuru ücreti ne kadar? YKS başvuruları başladı mı? YKS ne zaman? YKS başvuru ücretleri nereye yatırılacak? İşte merak edilen detaylar...

YKS başvuru ücreti ne kadar?

2023 yılı içerisinde gerçekleştirilecek olan YKS’ye katılmak isteyen adaylar;

Sadece TYT'ye girecek adaylar 115 Lira,

TYT ile birlikte AYT veya YDT'den herhangi birine girmek isteyen adaylar 115 Lira,

TYT, AYT ve YDT'nin tümüne girmek isteyen adaylar ise 345 Lira yatıracaklar.

YKS başvuru ücretleri nereye yatırılacak?

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); İş Bankası’nın tüm şubeleri, ATM, mobil bankacılık ve internet bankacılığı; Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.); ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)

YKS ne zaman?

ÖSYM, YKS sınavıyla ilgili takvimi açıkladı. Sınav için başvurular bugün itibarıyla başlıyor, 23 Mart'a kadar sürecek. Sınavlar ise 17-18 Haziran'da yapılacak.

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, 2023 YKS başvurularında "afet bölgesi" ilan edilen 11 il ve 1 ilçede ikamet eden, deprem sonrası başka il ve ilçelere göç eden adaylardan sınav ücreti alınmayacak.

Haber Merkezi