Yenimahalle Belediyesi, ilçe genelindeki bazı okullarda ağız ve diş sağlığı taraması gerçekleştirdi. Belirli aralıklarla rutin olarak yapılan taramalarda yaklaşık 600 öğrenci kontrolden geçirilirken, çocuklara kalem kutusu içinde diş macunu ve diş fırçası ile diş fırçalama takip formları bulunan hediyeler dağıtıldı.yenimahalle diş (3)

Ağız ve diş sağlığının önemi anlatıldı

Belediyede görevli diş hekimleri Eylem Avşar ve Rabia Ataman tarafından gerçekleştirilen taramalarda, muayene edilen öğrencilere ağız ve diş sağlığının önemi de anlatıldı.Hekimler, taramaların sonuçlarını bir bilgi formu aracılığı ile velilere gönderdi.yenimahalle diş (4)

Öte yandan Yenimahalle Belediyesi hekimleri, ilçe genelinde engel tanımayan öğrencileri de unutmadı. Emniyet Mahallesi’nde bulunan Mitat Enç Görme Engelliler İlkokulu’nu da program dahilinde ziyaret eden hekimler görme engelli öğrencileri kapsamlı diş taramasından geçirdi. Sağlık taraması yapan doktorlara yapılan hizmetten duydukları memnuniyeti dile getiren veliler hekimlere teşekkür etti.yenimahalle diş (2)

Halk sağlığı bizim için çok önemli

Kontrollerin düzenli olarak ilçe genelinde gerçekleştirildiğini dile getiren Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Halk sağlığı bizim için çok önemli. Çocuklarımıza diş taramalarının yanında belediye olarak yetişkinlere de birçok sağlık muayenesi gerçekleştiriyoruz. Bugün bu etkinlikle çocuklarımızın diş sağlığının takipçisi olduk” dedi.yenimahalle diş (5)

Mansur YAVAŞ'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı Mansur YAVAŞ'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı

Haber Harutyun ÇERME