Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı çalışanları yangın müdahalesi konusunda bilinçlendirmek amaçlı düzenlenen eğitimlere 100’e yakın personel katıldı.

Yenar Ekipleri Yangın Söndürme (2)

Yenimahalle Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü beton santrali ve taş ocağında gerçekleştirilen yangın tatbikatında Arama ve Kurtarma YENAR ekipleri, yangına ilk müdahalede dikkat edilmesi gereken hususlar ve yangın türleri (A, B, C, D, F sınıfı yangınlar) gibi önem arz eden konuları etraflıca anlattı. Eğitim sonrası ekipler tarafından çıkarılan yangın, söndürme tüpüyle uygulamalı şekilde söndürüldü.

Yenar Ekipleri Yangın Söndürme (3)

EGO otobüslerin bakım ve onarımda öz kaynaklarını kullanıyor EGO otobüslerin bakım ve onarımda öz kaynaklarını kullanıyor

Yangın türleri etraflıca anlatıldı

Sivil savunma ekipleri, “Katı madde yangınlarından oluşan A sınıfı yangınlara su ile söndürme ve soğutma işlemi uygulanır. B sınıfı yangınlar sıvı madde yangınlarıdır. Bu yangın türünde söndürme işlemini hızlı şekilde yaparak boğma prensibini kullanarak söndürmeliyiz. C sınıfı yangınlar gaz yangınlarından oluşur. Yangının büyümesini engellemek için öncelikle vana kapatma işlemini gerçekleştirmeliyiz. D sınıfı yangınlar ise metal yangınları olarak geçer ve çok yüksek derecelerde tutuşur. Yağ yangınları dediğimiz F sınıfı yangılar yağ maddelerinin yanması sonucu oluşmaktadır. Bu tür yangınlarda su yangını büyüteceği için kesinlikle su kullanılmamalıdır” dedi.

Yenar Ekipleri Yangın Söndürme (4)

Kaynak: Haber Merkezi