Veysel Tiryaki Battalgazi ve Solfasol Mahallelerini ziyaret etti Veysel Tiryaki Battalgazi ve Solfasol Mahallelerini ziyaret etti

9 ay boyunca istedikleri liselere yerleşebilmek için belediye dershanelerinin yolunu tutan gençler, şimdi de heyecan içinde belediye öğretmenleriyle birlikte yerleşecekleri okulların açıklanmasını bekliyor.

Yıl boyunca müfredata uygun şekilde konu anlatımlarının ve kazanım sınavlarının yapıldığı destek eğitim merkezlerinde deneme kampları, hızlandırılmış eğitimler ve ard arda yapılan deneme sınavlarının ardından LGS’ye giren gençler için heyecanlı bekleyiş başladı.

Yenimahalle Lgs (2)

8 ayrı merkezde eğitime tam destek

2017 yılında, açıldığı günden bu yana 15 bine yakın Yenimahalleli gencin sınavlara hazırlanması için eğitim hizmeti sunan Destek Eğitim Merkezlerinde 6-7-9-10 ve 11’inci sınıfların okul derslerine, proje, performans, ödevlerine destek olmasının yanı sıra 8’inci sınıflar için LGS’ ye hazırlık ve 12’nci sınıflar için YKS’ ye hazırlık kursu ücretsiz olarak veriliyor.

Yenimahalle Belediyesi tarafından ilçenin dört bir yanında hizmete açılan Destek Eğitim Merkezleri; Demetevler (Ortaokul), Karşıyaka (Ortaokul ve Lise), Ragıp Tüzün (Lise), Batıkent Meydan (Ortaokul), Cumhuriyet akademisi (lise), Şentepe (Ortaokul) ve Şentepe Kapalı Pazaryeri ve Sosyal Tesisleri (ortaokul) olmak üzere 8 ayrı noktada öğrencilere eğitim desteği sunuyor. Destek Eğitim Merkezlerine 2024 -2025 eğitim öğretim yılı için kayıt yaptırmak isteyen ilçe sakinleri ortaokul için 332 12 14 ve lise için 335 94 90 numaralı telefonlara ulaşarak bilgi alabilirler.

Yenimahalle Lgs (1)

7 yılda 9 bine yakın ortaokul, 6 bine yakın lise öğrencisi eğitim aldı

Yenimahalle’de eğitime katkı sağlamak amacıyla her türlü yatırımın yapıldığını belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “

 “Biz bu işe başlamaya karar verdiğimizde dershaneler vardı. Biz önce dershane açalım dedik. Ancak belediyelerin böyle bir yetkisinin olmadığı söylendi. Sonra dershaneler kapandı ve belediyelere kurs açma yetkisi verildi. Yetkinin ardından biz de etüt merkezleri açmak için çalışmalar başlattık. Bugün 8 etüt merkezimiz var. 7 yıl boyunca toplamda 9 bine yakın ortaokul öğrencisine eğitim verdik, bunlardan büyük çoğunluğu başarılı liselere yerleşti. Üniversiteye hazırlık kurslarında ise bugüne kadar 6 bin civarı lise öğrencisinden 4 bine yakını önemli üniversitelere yerleşti” diye konuştu.

Yenimahalle Lgs (2)

30 bin çocuk tercih danışmanlığı hizmeti aldı

Aynı zamanda 30 bin çocuğa da tercih danışmanlığı hizmeti verdiklerini vurgulayan Fethi Yaşar, “Tercih danışmanlığı hizmetiyle çocuklarımıza yol gösterdik ve bu süreçte yanlarında olduk. Çünkü şuna yürekten inanıyorum; sağlıklı bir toplum sağlıklı bir eğitimle yaratılır. İlk geldiğimde devlet okullarıyla özel okulların arasında ciddi fiziki farklar vardı. Buna da el attım ve bütçemizden ciddi bir pay ayırarak fiziki şartlarını düzelttim” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi