Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı filminin konusu ne? Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı filminin konusu ne?

'Parasız Yatılı', 'Kuşatma', 'Benim Sinemalarım', 'Gül Mevsimidir', '47'liler', 'Gecenin Öteki Yüzü', 'Berlin'in Nar Çiçeği' ve 'Sevda Dolu Bir Yaz' kitaplarının yazarı Füruzan yaşamını yitirdi.

İlk kitabı Parasız Yatılı'yla 1972 Sait Faik Hikâye Armağanı'nı kazanan, çağdaş Türk edebiyatının önemli yazarlarından Füruzan, 91 yaşında hayatını kaybetti. 

Türk edebiyatının en önemli isimlerinden Füruzan'ın vefat haberini, şair Elif Sofya; "Füruzan sonsuzluğa gitti" sözleriyle duyurdu.

Yazar Furuzan 662X352

Füruzan'ın vefatının ardıdan PEN  Yönetim Kurulu açıklama yaptı:

"Türkçe 'Parasız Yatılısı'nı yitirdi. Ülkemiz de en değerli yazarlarından birini yitirdi. Bir 'mucize'yi yitirdik. Birey olmanın, kadın olmanın farkına en güç koşullarda varmış ve bu bilinçle bilenmiş, yazdığı her şeyin hakkını vermiş, öyküleriyle kimsesizlerin, romanlarıyla devrimcilerin, röportajlarıyla emekçilerin ve şiirleriyle şairlerin yanında durmuş, gözlem gücünü yazdığı senaryolara, filmlere de katmış çok güzel, çok derin ve cumhuriyet değerleriyle donanmış bir yurttaşımızı, yazarımızı, Füruzan'ımızı yitirdik. Edebiyat, sinema, Türkçe, Cumhuriyet ve ey sevgili yurdumuz başın sağ olsun. 'Parasız Yatılı'mızın devri daim olsun."

Kaynak: Haber- Eren Güvendik