Ekonomi dergisi Forbes'un açıkladığı 'Milyarderler Listesi'ne göre Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, 5,3 milyar dolarlık servetiyle dünyanın 497'nci en zengin insanı oldu. Peki Türkiye'nin en zengin ismi İbrahim Erdemoğlu kimdir? İbrahim Erdemoğlu ne iş yapıyor? 

Forbes 2023 Milyarderler Listesi'ni yayımladı. Milyarderler Listesi'nde ilk sırayı LVMH'nin patronu Bernard Arnault alırken listede bu yıl Türkiye'den de 26 isim yer aldı. Türkiye'den ilk sırada yer alan İbrahim Erdemoğlu da sosyal medyada gündem oldu. 

Türkiye'nin en zengin patronu 5,3 milyar dolarlık servetiyle geçtiğimiz yılki borsa spekülasyonuyla gündeme gelen SASA Polyester'in bünyesinde olduğu Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu oldu.

İBRAHİM ERDEMOĞLU KİMDİR?

İbrahim Erdemoğlu, dünya genelinde dolar milyarderi sıralamasında yer aldı. İbrahim Erdemoğlu 2 milyar dolarlık serveti ile 1580. oldu.

İBRAHİM ERDEMOĞLU NERELİ? KAÇ YAŞINDA?

İbrahim Erdemoğlu 1962 yılında Besni’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi Gaziantep’te bitirdi.

Aktif iş hayatına 1983 yılında başladı. 1998 yılında, halı sektörünün bilinen markası Merinos Halı’yı kurdu.

2005 yılında köklü bir duvardan duvara halı markası olan Dinarsu’yu Akkök Grup’tan devraldı. 2015 yılında polyester elyaf, filament, polyester bazlı polimerler konusunda dünyanın önde gelen üreticilerinden olan Sasa Polyester A.Ş. şirketinin hisselerinin yüzde 51’ini Sabancı Holding’den satın aldı.

Zorunlu pay alım teklifi sonrası Ağustos 2015 tarihi itibariyle Erdemoğlu Holding’in Sasa Polyester A.Ş’deki hisse oranı yüzde 84,80’e ulaştı.

İBRAHİM ERDEMOĞLU EVLİ Mİ?

Evli ve üç çocuk babası olan İbrahim Erdemoğlu Mehmet Erdemoğlu Mühendislik ve Mimarlık Fakültesini hayata geçirdi.

İbrahim Erdemoğlu, farklı pek çok sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdi. Cami, taziye evi, okul, müze, polis merkezi, öğrenci yurdu, park, sağlık ocağı gibi pek çok hediye yapının altına imza etti.

Haber Merkezi