Emlak sektöründen mektepli, alaylı ve kamuda uzman isimlerin Türkiye’de ilk kez bir araya geldiği bir çalıştay yapılırken iki gün boyunca mesleki tecrübeler aktarıldı, emlak sektöründeki sorunlar masaya yatırıldı. Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası, Kırıkkale Üniversitesi ve Hacı Bayram Üniversitesi Tapu Kadastro Yüksekokulu ile iş birliği içerisinde 12 köklü üniversiteden akademisyenler, Sanayi ve Ticaret Eski Bakanı Ali Coşkun, Genel Müdürler, Kurum Başkanları, Bürokratlar, Kurum Uzmanları, İstanbul, Antalya, Bursa, Sakarya, Kocaeli, Adana, Manisa, Samsun Oda Başkanlarının katıldığı “Konut Sektöründe Akademik Merkezi İdare Sivil Toplum Kuruluşları Buluşma Çalıştayı” düzenledi. Çalıştayın açılışında Pençe Kilit bölgesinde teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan 9 askerimiz için de saygı duruşunda bulunuldu.

Çalıştay (22)

Esenboğa Büyük Anadolu Oteli Toplantı Salonu’nda iki gün süren çalıştayın düzenleme komitesi ise Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Akçam, Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Yunus Emre Gürsoy, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ender Güler’den oluşuyor. 

ATEM BAŞKANI HAKAN AKÇAM: EYLEM PLANLARININ TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam yaptığı konuşmada, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Orbay’ın konuşmasına hatırlatmada bulunarak, “Sevgili hocamın da dediği gibi ‘KÜS (Kamu, Üniversite, STK’lar) olmadıkları ispatlandı. İşte tam da bunun için 3 güç 2 gün boyunca bir araya gelerek Türkiye’nin her yerinden gelen katılımcılarla Türkiye’de ilk kez böyle bir çalıştay düzenledi” dedi.

Vatanı için gözünü kırpmadan canını veren 9 vatan evladımızı rahmetle anıyorum diyen Akçam, “Gayrimenkul sektörünün Türkiye ortalaması üzerinde büyüdüğü ve ekonominin lokomotif sektörü konumuna geldiği, gelişen ve büyüyen Türkiye ekonomisinde durağan rant kapısı sektör değil üreten ve istihdam sağlayan, vergi veren dinamik sektör konumunda olduğu malumunuzdur” ifadelerini kullandı.

Çalıştay (13)

Akçam konuşmasında şunlara değindi:

“Amacımız müşteri odaklı ilerleyen danışmanlık hizmeti süreci boyunca beklentilere cevap vermeye çalışan, güvene dayanan hizmetlerimizle gayrimenkul danışmanlarımızla hizmet vermeye çalışıyoruz. Vizyonumuz üyeleri ile güçlenen, bu güç ile yaşam ve yatırımda ekonomik, sosyal hayatında fark yaratmak ve ekonomimize katkıda bulunmak önemsediğimiz değerlerimizdir. Mesleğin gerektirdiği ciddiyet çerçevesinde işin saygınlık ve sorumluluklarımızı biliyoruz. Bu inanç ve kararlılıkla çalıştayımız da siz birbirinden değerli katılımcılarımızla sorunlarımızı değerlendirmek, çalıştayımızdan çıkacak kararların sonuç bildirgesi ile ilgili birimlere sunmak istiyoruz.”

“Çalıştayımız esnasında komisyonlarda dile getirilmiş olan teklif ve önerilerin bizim için değerli olduğunu ifade etmek istiyorum” diyen Akçam şunları söyleyerek sözlerini sonlandırdı: “Eylem planlarının takipçisi olacağız. Bu inanç ve kararlılıkla çalıştayımız da alınacak kararlar artık bizim yol haritamız olacaktır.”

Çalıştay (15)

“ÇALIŞTAY İŞ BİRLİKLERİ GELİŞTİRMEK İÇİN BÜYÜK BİR FIRSAT SUNMAKTADIR”

Hacı Bayram Beli Üniversitesi akademisyeni Prof. Dr. Ender Güler, Öncelikle dün şehit olan askerlerimize Allahtan rahmet ve yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” diyerek sözlerine başladı.  

“Burada, Emlak Sektörünün Geleceğine Yönelik Yol Haritası: Üniversiteler, STK’lar ve Merkezi İdare- Yerel Yönetim başlığı kapsamında yapılacak çalıştayda bir araya gelmiş bulunuyoruz” diyen Akçam sözlerine şöyle devam etti: “Bu bir araya geliş, bizlere bilgi ve deneyimlerimizi paylaşmak, yeni perspektifler edinmek ve iş birlikleri geliştirmek için büyük bir fırsat sunmaktadır. Bu anlamlı etkinliğin bir parçası olmaktan dolayı da ayrıca gurur duyduğumu belirtmek istiyorum. Bu çalıştayımızda, taşınmaz, emlak, konut gibi ana başlıklar alanında uzmanlaşmış pek çok akademisyen, STK ve merkezi ve yerel yönetim temsilcilerini bir araya getirerek sektörümüze önemli bir katkı sağlamayı amaçladığımızı dile getirmek istiyorum.”

Taşınmaz ve konut üzerine odaklanan çalıştayın günümüzdeki hızlı değişimlere ayak uydurabilmek ve geleceği şekillendirebilmek için kritik bir öneme sahip olduğuna dikkat çeken Güler, “Bu çalıştay, bu değişimlere ayak uydurabilmek, bilgi ve deneyimleri paylaşmak ve ortak çözümler bulmak amacıyla bir araya gelmiş olan bir topluluğun gücünü yansıtmaktadır. Bu tür etkinlikler ile bir araya gelmemiz, birbirimizden öğrenmemiz ve birlikte daha büyük başarılar elde etmemiz için önemli bir zemin oluşturmaktadır. Sizlerin deneyimleri, araştırmaları ve görüşleri, bugün burada bir araya gelmiş olan her bir katılımcıya ilham kaynağı olacak ve sektörümüzün bileşenlerini daha ileriye taşımamıza yardımcı olacaktır” dedi.

“Taşınmaz sektörüne dair; eğitim, sektörel örgütlenme, kamuda yetki ve kullanımı, pazarlanması ve çağa uyum için gerekli dijitalleşme alanında yenilikçi çözümleri keşfetmek, geleceğe dair vizyonumuzu geliştirmek ve iş birlikleri kurmak adına önemli bir platform olduğuna inanıyoruz” diyen Güler konuşmasında şunlara yer verdi: “Bu nedenle, her katılımcının bu konularla ilgili bilgi, deneyim ve görüşlerini paylaşarak bu etkinliği zenginleştirmesini arzu ediyoruz. Sonuç olarak, bu çalıştayın hem kişisel hem de mesleki gelişimimize önemli katkılarda bulunacağına inanıyoruz. Disiplinler arası bir yaklaşımla çeşitli konularda bilgi paylaşımını desteklemek, birbirimizden öğrenmek, bilgi ve deneyimlerimizi paylaşmak, yeni fikirler üretmek ve güç birliği içinde hareket etmek, sektörümüzü daha ileri taşımak adına önemli adımlardır. Bilgi ve deneyim paylaşımı, yeni fikirlerin sunumu ve ortaya çıkan görüşler sonrasında elde edilecek sonuçların bir araya getirilerek sunulacak sonuç bildirgesinin ülkemize, akademimize ve sektör bileşenlerimize hayırlı olmasını diliyorum.”

“ÇALIŞTAYDA ORTAYA KONULAN FİKİRLER YETKİ VE SORUMLULUKLARIN BELİRLENMESİNE IŞIK TUTACAK”

Kırıkkale Üniversitesi Emlak Yönetimi Programı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Yunus Emre Gürsoy yaptığı konuşmada, “Pençe-Kilit operasyon bölgesinde şehit olan vatan evlatlarımıza Allahtan rahmet ailelerine baş sağlığı, gazilerimize ise acil şifalar diliyorum” diyerek sözlerine başladı.

“Sektörün akademik, sivil toplum ve kamu olmak üzere tüm paydaşlarının bir araya gelerek geliştireceği ortak aklın sektörde yaşanan dağınıklığın giderilmesine yardımcı olacağını düşünmekteyiz” diyen Gürsoy sözlerini şöyle sürdürdü: “Öyle ki; bu çalıştayda ortaya konulan fikirler ve çıkarılan sonuçlar akademik anlamda araştırmacılara, kamuda karar vericilerin ve sivil toplum kuruluşlarının yetki ve sorumluluklarının belirlenmesine ışık tutacaktır. Zira hiç kimse ya da hiçbir kurum tek başına sektörün bu dağınıklığını düzene koyacak güç ve kapasitede değil. Birbirinden farklı paydaşların bir araya gelmesi bu anlamda önem arz etmektedir. Bu programda ortaya çıkacak sonuç raporunun sektörün geleceğine yönelik ciddi bir adım olarak anılacağına inanıyoruz. Şimdiden tüm katılımcılara katkılarından dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

Çalıştay 2 gün boyunca alanında uzman isimlerin yaptığı sunumlarla devam etti. 2. gün verilen plaketlerle çalıştay sonlandırıldı.

ÇALIŞTAY KATILIMCI LİSTESİ

Prof. Dr.               Ender Güler

Prof. Dr.               Muharrem Kılıç

Prof. Dr.               Savaş Zafer Şahin

Prof. Dr.               Harun Tanrıvermiş

Prof. Dr.               Yeşim Aliefendioğlu Tanrıvermiş

Doç. Dr Mehmet Ali Aksoy

Doç.DrAli Aycı Doç.Dr Ertuğrul Karakaya

Doç. Dr Hatice Gül Önder

Dr. Öğretim Üyesi Ömer Emre Arslan

Dr. Öğretim Üyesi Murat Bolat

Dr. Öğretim Üyesi Abdullah Naci Doğrul Dr. Öğretim Üyesi Sami Eşmen

Dr. Öğretim Üyesi Yunus Emre Gürsoy

Dr. Öğretim Üyesi Abdulaziz Savun

Dr. Öğretim Üyesi Aybüke Yalçın

Öğr. Gör Yunus Emre Aydınbaş

Öğr. Gör İlteriş Kaan Barun

Öğr. Gör Ergin Dönmez

Öğr. Gör Rabia Vildan İşcan

19 Mayıs Ankara Hava Durumu: Bugün Ankara’da hava nasıl olacak? 19 Mayıs Ankara Hava Durumu: Bugün Ankara’da hava nasıl olacak?

Öğr. Gör Musa Karabacak

Öğr. Gör Hasan Önsoy

Öğr. Gör Merdan Törehan Turan

Öğr. Gör Kemal Yurddaş

Nizamettin Aşa İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı

Mevlüt Oral Samsun Emlakçılar Odası Başkanı

Alpay Hacıoğlu  Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı

Erdal Çelebi Bursa Emlakçılar Odası Başkanı

Erol Maden Sakarya Emlakçılar Odası Başkanı

İsmail Çağlar Antalya Emlakçılar Odası Başkanı

Rabia Ülkü Uçar Adana Emlakçılar Odası Başkanı

Ömer Söğüt Müdür V./   Gelir İdaresi Başkanlığı

Aslı Tüfekçioğlu Müdür V.

Mehmet Fatih Özmen Gelir İdaresi Grup Başkanı

Kamil Çakmak Gelir İdaresi Başkanlığı / Uzman

Nazım Efe Gelir İdaresi Başkanlığı /

Uzman Uzman Sermaye Piyasası Kurulu

Adem Başar Ticaret Bakanlığı/ İç Ticaret Genel Müdürü

Seçkin Cenkış Esnaf Sanatkarlar Genel Müdür Yrd.

Sivil Toplum Kuruluşları Genel Müdürlüğü Uzmanları

Arif Onur Küçükbasmacı Kişisel Verileri Koruma Kurumu/Uzman

Vergi Denetim Kurulu Yetkililileri

Erdem Karaman Ticaret Bakanlığı /Sektörel Daire Başkanı

Sevil Özakça Ticaret Bakanlığı/Sektörel Daire Başkanlığı

Cansu Koyulhisar Ticaret  Bakanlığı/Sektörel Daire Başkanlığı

Derya Güngör Özçelebi  Tüketicinin Kor. Ve Piyasa Göz. Gen. Müd. Daire Başkanı

Murat Özcan Çubuk Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü

Kazım Karaca Çubuk Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü/Şef

Dr. Gökhan Taş  Master Türk Grup Başkanı

Hüseyin Öztürk Reos Bilgi Sistemleri

Abdulkerim Yılmaztekin Yılmaztekin Belgelendirme

Asena Hacer Deniz Kırıkkale Üniversitesi

Kaynak: Haber Merkezi