TUBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Sincan Kaymakamı Levent Kılıç ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bilen hazırlıkları devam eden Bilim Merkezi’ni ziyaret etti. Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, Bilim Merkezi’nin Milli Teknoloji Hamlesi vizyonu için önemine dikkat çekti.

Türkiye’yi gelecek yüzyıla hazırlayan Milli Teknoloji Hamlesi’ne, vizyonu ve projeleriyle destek veren Sincan Belediyesi kısa süre içinde tamamlanacak Bilim Merkezi için gün sayıyor.

Bilim Merkezi (2) Hazırlıkların devam ettiği Bilim Merkezi’nin ziyaretçileri vardı. Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, TUBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Sincan Kaymakamı Levent Kılıç ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bilen’e Sincan Bilim Merkezi’ni gezdirerek bilgi verdi.

Bilim Merkezi (3)

Uzay, havacılık ve teknolojik faaliyetlerle nesilleri geleceğe hazırlayacak Bilim Merkezi ziyaretçilerden tam not aldı. T3 Vakfı iş birliğiyle hayata geçirilecek olan Bilim Merkezi’nde çocuklar ve gençler için birçok atölye yer alıyor. Bünyesindeki sergi alanı, doğa bilimleri atölyesi, tasarım atölyesi, tarım atölyesi, matematik atölyesi, astronomi-havacılık ve uzay atölyesi, teknoloji atölyesi, dene yap atölyesi gibi birimlerle Bilim Merkezi, gençlerin ufkunu açacak, yeni deneyimler kazandıracak.

Ankara Saray Engelsiz Yaşam Merkezi Müdürü Bekir Demiryılmaz görevinden alındı Ankara Saray Engelsiz Yaşam Merkezi Müdürü Bekir Demiryılmaz görevinden alındı

Bilim Merkezi (4)

Gençlerin teknoloji ve bilim alanında ilerlemesinin önemine vurgu yapan Başkan Ercan “Bilim Merkezimiz, yeni bilgi ve teknolojilerin üretilmesinde, Milli Teknoloji Hamlesi vizyonumuzun daha da gelişmesinde öncü olacak” dedi.

Kaynak: Harutyun ÇERME