Bir süredir teknik direktör arayan Trabzonspor'un teknik direktörü belli oldu

Bordo mavililerin yeni teknik direktörü Nenad Bjelica oldu. Karadeniz ekibi, 51 yaşındaki çalıştırıcı ile sözleşme imzaladı.

Kulübün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada; "Profesyonel futbol takımımızın teknik direktörlüğü konusunda Sayın Nenad Bjelica ile 2024-25 futbol sezonu sonuna kadar anlaşma sağlanmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Trabzonspor'da Abdullah Avcı'nın istifanın ardından Orhan Ak ile yola devam edildi. Kupada Ankaragücü'ne yenildikten sonra Orhan Ak, görevini bırakmış ve Kasımpaşa maçıyla birlikte takımın başında İhsan Derelioğlu sahaya çıkmaya başlamıştı.

BJELİCA KİMDİR?

Nenad Bjelica, 20 Ağustos 1971 tarihinde Hırvatistan'ın Osijek kentinde dünyaya geldi. 51 yaşındaki çalıştırıcı futbolculuk kariyerine şehrinin takımı Osijek'te başlarken, Albacate, Betis, Las Palmas, Kaiserslautern, Admira Wicker ve Karnten kulüplerinde forma giydikten sonra emeklilik kararı aldı.

Futbolu bıraktığı kulüp olan Karnten'de antrenörlük kariyerine başlayan Bjelica, Lustenau, St. Andra, Austria Wien, Spezia, Lech Poznan, Dinamo Zagreb ve son olarak Osijek'i çalıştırdı.

DİNAMO ZAGREB'TE ÜN YAPTI

Altın çağını Dinamo Zagreb'te geçiren Nenad Bjelica, takımın başında çıktığı 99 maçta 2.30 puan ortalaması tutturdu.

2017-18 sezonunda Hırvat Kupası'nı kazanan Bjelica yönetimindeki Dinamo Zagreb, ayrıcave 2017-18 ve 2018-2019 sezonlarında Hırvatistan Ligi'ni şampiyon olarak tamamladı. Bjelica, takımıyla birlikte 2019-2020 sezonunda da Süper Kupa'yı kazanma başarısını gösterdi.

Haber Merkezi

Editör: Nisa K.