Yaptığı projeler ile adından söz ettiren Tomris Giritlioğlu internette en çok araştırılan isimler arasında yer alıyor. Arama motorlarında ''Tomris Giritlioğlu kimdir? Tomris Giritlioğlu evli mi? Tomris Giritlioğlu kaç yaşında, nereli? Tomris Giritlioğlu kanser mi?'' soruları aratılıyor. Peki, Tomris Giritlioğlu kimdir? Tomris Giritlioğlu evli mi? Tomris Giritlioğlu kaç yaşında, nereli? Tomris Giritlioğlu kanser mi? İşte tüm merak edilenler...tomris1

Tomris Giritlioğlu, 1957 yılında Konya'nın Kadınhanı ilçesinde doğan bir Türk yönetmen, senarist, yapımcı ve projeye uygundur. Eğitimini Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden sonra sinema yönetmenliği kararı alındı. İşte Tomris Giritlioğlu'nun önemli yaşam ve kariyer bilgileri:

Tomris Giritlioğlu, üniversite yıllarında devrimci bir öğrenci olarak başlayacak.

Mezuniyetinin ardından TRT'de çevirmen olarak çalışmaya başlandı.

1977'de TRT Haber Dairesi Başkanı Aycan Giritlioğlu ile evlenmiş ve bu evlilikten bir oğlu olmuştur.

tomris-1

TRT'de farklı bölümlerde çalıştıktan sonra Belgesel Programlar Müdürlüğü'ne geçiş yapılmış ve belgesel filmler çekilmiştir.

1988'de TRT Drama Bölümü'ne katılarak uzun metrajlı filmler çekilmeye başlandı.

Giritlioğlu'nun önemli eserleri arasında "Suyun Öte Yanı", "Yaz Yağmuru" ve "80. Adım" gibi filmler yer alıyor.

1999 yılında yönetmenliğini üstlendiği "Salkım Hanımın Taneleri" adlı film, büyük bir başarı elde etmiş ve ödüller kazanmıştır.

Ümit Erdim kimdir ? Ümit Erdim kaç yaşında? Ümit Erdim'in eşi kim? Ümit Erdim kimdir ? Ümit Erdim kaç yaşında? Ümit Erdim'in eşi kim?

2002 yılında TRT'den emekli olduktan sonra "Güz Sancısı" gibi projelere imza atmıştır.

Emeklilik sonrasında özel televizyonlar için dizi film projeleri üretilmeye başlandı ve Türkiye'de dönem dizilerinin birleşmesi sağlandı. "Kurşun Yarası", "Çemberimde Gül Oya", "Ihlamurlar Altında", "Hatırla Sevgili", "Karayılan", "Asi", "Gönülçelen", "Kasaba", "Bu Kalp Seni Unutur mu?" ve "Her Şeye" Rağmen" gibi yapımlara imza atmıştır.

Tomris-Giritlioglu

Tomris Giritlioğlu'nun kariyeri, hem sinema hem de televizyon alanında Türk medya endüstrisine önemli katkılarda bulunuyor.

Tomris-Giritlioglu1

TRT Haber Dairesi Müdürü Aycan Giritlioğlu ile evlenmiş ve bu evlilikten Ilgaz adında bir oğlu olmuştur.

2010 Akciğer kanserine yakalandı, 2 yıllık bir tedavi sonucunda sağlığına kavuşmuştur.

Editör: İrem Akbaş