Hamit Başkaya: ''Ankara'nın kadim kültürünü yaşatmaya devam edeceğiz'' Hamit Başkaya: ''Ankara'nın kadim kültürünü yaşatmaya devam edeceğiz''

Ankara Hacı Bayramı Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde Ankara’nın tarihi daktiloları yarın sergilenecek. Sergide, bir zamanlar sosyal hayatın, bürokrasinin, adalet sisteminin, kültür ve edebiyata dair üretimlerin; iletişim ve medya dünyasının vazgeçilmezleri olarak büyük hizmet gören daktilolar, yerli ve yabancı ziyaretçilere, İletişim ve medya dünyasına ve öğrencilere sunulacak.

Daktilo 2

Serginin küratörlüğünü yapan Şevket Bülend Yahnici, serginin Ankara'nın Başkent oluşunun ve Cumhuriyetin ilanının 100. Yılı faaliyetleri içinde anlamlı bir yer bulacağını ifade ederken, etkinlik için Gazeteciler Cemiyeti ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanlığı /Rektörlüğü arasında protokol imzalandığını ifade etti.

Yannici, “Milletimizin istiklal ve istikbal mücadelesinde tarihi bir misyon üstlenen, Cumhuriyete uzanan yolda ev sahipliği yapan Ankara, 13 Ekim 1923'te Türkiye Büyük Millet Meclisi kararı ile Türkiye’nin başkenti olarak kabul edilmiştir. Bilindiği üzere başkent Ankara, binlerce yıllık mazisi ile tarihe tanıklık eden ve birçok farklı medeniyetin kültürel mirasını günümüze taşıyan eşsiz bir kenttir. Aradan geçen 100 yıllık süreçte meydana gelen gelişmeler, Ankara’nın Millî Mücadele’nin merkezi seçilmesinin ne kadar isabetli bir karar olduğunu ortaya koymuştur. Sahip olduğu tarihî ve kültürel zenginlikleriyle başkent Ankara, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemizin gelişmesine ve ilerlemesine katkı sağlamaya devam edecektir. Bunun gibi değerli ve anlamlı sergilerle bizler de buna katkı sağlamaya çabalıyoruz” ifadesini kullandı.

İHA

Editör: Nisa K.