Sincan’da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Lale Meydanı’nda düzenlenen etkinliklerle coşku içinde kutlandı. Programa Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan başta olmak üzere çok sayıda protokol üyesi, öğrenci ve vatandaş katıldı.

19 Mayıs Lale Meydanı (3)

Sincan’da 19 Mayıs coşkusuna büyük ilgi

Başkan Murat Ercan, açılış konuşmasında 19 Mayıs’ın tarihi önemine dikkat çekerek gençlere şu sözlerle seslendi: “Bitmiş denilen bir milletin yeniden ayağa kalktığı gündür 19 Mayıs. O ruh hepimizde var. Bu Cumhuriyetin taşıyıcıları siz gençlersiniz.”

19 Mayıs Lale Meydanı (7)

Spor ve kültür gösterileri büyük beğeni topladı

Kutlama programı, gençlerin sahnelediği spor ve dans gösterileriyle devam etti. Taekwondo ve jimnastik gösterileriyle izleyenlere görsel bir şölen sunan sporcular, büyük alkış aldı. Ardından sahne alan halk oyunları ekibi, Anadolu’nun çeşitli yörelerine ait oyunları sergiledi.

EGO’da unutulan eşyalar sahiplerini bekliyor
EGO’da unutulan eşyalar sahiplerini bekliyor
İçeriği Görüntüle

19 Mayıs Lale Meydanı (6)

Marşlar ve türkülerle 19 Mayıs ruhu yaşatıldı

Günün sonunda sahneye çıkan öğrenci korosu, seslendirdiği marşlar ve türkülerle 19 Mayıs’ın ruhunu meydanda hissettirdi. Coşku ve gurur dolu anların yaşandığı program, vatandaşların yoğun ilgisiyle sona erdi.

Muhabir: Çağlar Bülent SANSAR