Sincan Belediyesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) giren öğrenciler ve aileleri için ilçedeki sınav merkezlerinde simit ve meyve suyu ikramında bulundu. Sincan genelinde sınavın gerçekleştirildiği okullarda kurulan stantlarda sabahın erken saatlerinden itibaren öğrenci ve velilere ikram dağıtıldı.
YKS heyecanının yaşandığı Sincan’da belediye ekipleri, sınav merkezlerinin bulunduğu okullarda öğrencilere ve ailelerine destek olmak amacıyla çalışma yürüttü. Sınav öncesinde yapılan ikramlar, okul önlerinde bekleyen veliler ve sınava girecek öğrenciler tarafından ilgi gördü.

Sincan’daki sınav merkezlerinde öğrencilere kahvaltı ikramı
Sincan Belediyesi tarafından ilçedeki tüm sınav merkezlerinde kurulan stantlarda öğrencilere simit ve meyve suyu dağıtıldı. Sınav öncesinde yapılan ikramlarla hem öğrencilerin hem de ailelerinin sınav sabahını daha rahat geçirmesi amaçlandı.
Sincan’da sınava giren öğrencilerin yanı sıra okul önlerinde bekleyen veliler de ikramlardan faydalandı. Aileler, sınav günü gerçekleştirilen uygulamadan memnuniyet duyduklarını belirterek belediye ekiplerine teşekkür etti.
Murat Ercan: Gençlerimizin her zaman yanındayız
Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, sınava giren öğrencilere başarı dileklerini ileterek belediye olarak gençlerin yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.
Ercan, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Bugünkü Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na giren gençlerimiz sınavda ter dökerken, aileleri de aynı heyecanı okul kapılarının önünde yaşadı. Genç kardeşlerimiz inşallah emeklerinin karşılığını alacak ve hayal ettikleri üniversitenin kapısını aralayacak. Öğrencilerimizin bütün bir sene emek verdikleri sınavdan güzel sonuçlar elde etmelerini temenni ediyorum. Çocuklarımız bizim geleceğimiz, Sincan Belediyesi olarak gençlerimizin ve vatandaşlarımızın her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz.”

Sincan Belediyesi YKS’nin ikinci oturumunda da sahada olacak
Sincan Belediyesi tarafından gerçekleştirilen simit ve meyve suyu ikramının, YKS’nin ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) öncesinde de devam edeceği bildirildi.
İlçedeki sınav merkezlerinde sürdürülecek uygulama kapsamında Sincan Belediyesi ekipleri, ikinci oturum öncesinde de öğrencilere ve ailelerine ikramlarda bulunacak. Böylece Sincan’da YKS süresince sınav heyecanını yaşayan öğrenciler ve veliler için destek çalışmaları devam edecek.



