Stant açarak sıfır atık çalışmalarını sergileyen Sincan Belediyesi projeleriyle her yaştan katılımcının ilgisini çekti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan da standı ziyaret edenler arasındaydı.

Çevrefest (2)

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca Çevre haftası kapsamında Başkent Millet Bahçesi'nde "Hepimizin bir dünyası var" temalı "ÇEVREFEST" düzenlendi. Sıfır atık çalışmaları ve çevre dostu projeleriyle adından sıkça söz ettiren Sincan Belediyesi de festivalde stant açtı.

Ankara Kulübü'nde Geleneksel Aşure Günü Ankara Kulübü'nde Geleneksel Aşure Günü

Temizlik amaçlı sirke, solucan gübresi ve kuru mamanın tanıtıldığı Sincan Belediyesi standı festivalde ilgi odağıydı.

Çevrefest (1)

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan başta olmak üzere stant gün boyu ziyaretçilerini ağırladı. Her yaştan katılımcıların ilgisini çeken çalışmalar belediye personellerince tanıtıldı.

Başkan Ercan “Sincan Belediyesi olarak çevreyi koruyan ve güzelleştiren, gelecek nesillere daha yeşil ve yaşanabilir bir dünya miras bırakmayı hedefleyen, Sıfır atık hareketini destekleyen ve sürdürülebilir ekosistemi hedefleyen projelerimizle ÇEVREFEST festivalindeki yerimizi aldık.” sözleriyle vatandaşları standa davet etti. 

Çevrefest (3)

“Hepimizin bir dünyası var" temalı festival, farkındalık oluşturmak için iklim tüneli, çevre-sıfır atık ile çocuk etkinliklerinin yanı sıra söyleşiler, atölye çalışmaları, kitap fuarı ile 9 Haziran’a kadar devam edecek. 

Editör: İrem Akbaş