Haber- Atila Göker

Kış mevsiminin yavaş yavaş yaklaşması ile  meyve ve sebzeleri raflardaki yerini almaya başladı. Soğuklara karşı vücudumuzu hastalıklardan koruyacak, bağışıklığımı güçlendirecek meyvelere sofralarda yer vermenin tam vakti. Dallarından taze taze toplanmış turunçgilleri böyle alalım. Soğuk algınlığı, grip ve nezle gibi hastalıklardan korunmak için hangi kış meyvelerini yemeliyiz? Kış meyveleri nelerdir? Kış meyveleri hangi hastalıklara iyi gelir? 

Kış Meyveleri Nelerdir?

Portakal

Portakalın iyi geldiği hastalıklar: Damarları güçlendirir, kolesterolü dengeler, kalbi korur, kanın yenilenmesini sağlar, kan pıhtılaşmasını engeller, cildi güzelleştirir, soğuk algınlığına iyi gelir, yaraların iyileşmesini hızlandırır. İçerisinde , B1, B2 vitamini, C vitamini, P vitamini, kalsiyum, magnezyum ve potasyum bulunur.

kis-meyveleri-nelerdir-vitamin-deposu-10-meyve-5

Mandalina

kis-meyveleri-nelerdir-vitamin-deposu-10-meyve-3

Mandalinanın iyi geldiği hastalıklar: Kalbi korur, tansiyon ve kolesterolü düzenler, gribe iyi gelir, uyku problemlerini giderir, kokusu strese iyi gelir, bağışıklığı güçlendirir. Mandalina A, B vitamini, C vitamini, kalsiyum, magnezyum, demir, sodyum, potasyum, fosfor ve brom içerir.

Greyfurt

Nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan Macellan Pengueni! Nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan Macellan Pengueni!

Greyfurt turunçgil ailesine ait olan, görüntüsüyle portakala benzeyen faydaları ise saymakla bitmeyen kış meyvelerinden bir tanesidir. Yaklaşık olarak 100 gram greyfurt, 50 kcal enerji, 8,9 gram karbonhidrat, 0,6 gram protein, 0,1 gram yağ ve 0,6 gram lif içerir. Düşük kalorili meyvelerden olan greyfurt, sağlıklı beslenmek isteyenlerin rahatlıkla tüketebileceği bir meyve çeşididir. İçeriğinde bulunan 44 miligram C vitamini sayesinde güçlü bir C vitamini kaynağıdır. Greyfurt aynı zamanda potasyum, demir, kalsiyum gibi mineralleri de içinde bulundurarak vücudun mineral ihtiyacına katkıda bulunur.

indir (1)-2

Kivi

Kivinin iyi geldiği hastalıklar: Solunum yollarına iyi gelir, görme yetisini destekler, alerjik etkileri azaltır, kılcal damarları güçlendirir, kemik gelişimine destek olur, hücre yapısına destek olur, kandaki yağ oranını azaltır. A vitamini, C vitamini, potasyum, beta karoten, flavotin ve pektin içerir.

kis-meyveleri-nelerdir-vitamin-deposu-10-meyve-6

Armut

indir-11

Armutun iyi geldiği hastalıklar: Böbrekleri çalıştırır, bağışıklığı güçlendirir, idrar söktürücüdür, enerji verir, zihinsel ve fiziksel yorgunluğa iyi gelir, kilo kontrolüne yardımcı olur, eklem ve romatizma ağrılarını azaltır. B1, B2, B3 vitamini, C vitamini, fosfor, folik asit, kalsiyum ve potasyum barındırır.

Nar

kis-meyveleri-nelerdir-vitamin-deposu-10-meyve-4

Narın iyi geldiği hastalıklar: Soğuk algınlığı ve gribe karşı etkilidir, vücut direncini arttırır, kansızlığa iyi gelir, tansiyon düşürücü etkisi vardır, idrar söktürücüdür, vücuda enerji verir.  A, B2 vitamini, C vitamini, fosfor, kalsiyum, filokinon, magnezyum ve potasyum içerir.

Ayva

Ayvanın iyi geldiği hastalıklar: Sindirimi güçlendirir, idrar söktürücüdür, böbrek taşına iyi gelir, kansızlığı giderir, gribe karşı etkilidir, ağız kokularını azaltır. A, B1, B2 vitamini, C vitamini, potasyum, fosfor ve kalsiyum içerir.

10833664081970

Editör: Atila Göker