Schengen vizesine başvurular yıldan yıla artarken ret oranları da hiç azalmadı. AB kaynakları ret oranının anlamlı bir şekilde artmadığını iddia ederken Schengen vizesiyle ilgili 'kolaylık' çalışmalarının başlatıldığını paylaştı.

Schengen vizesi verilerine göre 2022 yılında 15.7 olan Türk vatandaşına ret oranı, 2023 yılında yüzde 21.7 oldu. Yüzde 6'lık bir artışın olduğu başvuru retleri, iş insanları, öğrencilerin ve turistlerin gündeminde yer alıyor.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, iş insanları ve öğrencilere vize kolaylığının sağlanması için, AB ülkelerinin yetkilileriyle bire bir görüştüklerini açıklamasının ardından yeni bir gelişme yaşandı.

Yeni Rektörler göreve başladı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan atama kararları: Yeni Rektörler göreve başladı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan atama kararları:

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, AB kaynakları, vize konusunda bazı prosedürlerin basitleştirilmesi için çalışma yapıldığını açıkladı.

AB kaynakları “Ret oranı açısından geçen yıldan bu yıla anlamlı bir değişiklik yok. Yani, Türk vatandaşlarına vize verilmemesi ve Türk vatandaşlarının Schengen Bölgesine girmesinin engellenmesi gibi bir politika kesinlikle uygulanmıyor. Çok yüksek bir talep var, teknik birtakım sorunlar bulunuyor. Biz de bunları, her gün üzerinde çalışarak çözmeye çalışıyoruz. Hem üye devletler arasında hem de Brüksel düzeyinde, ‘Acaba bazı prosedürler basitleştirilebilir mi?’ yönünde çalışmalar var” dedi.

Vize1

"Büyükelçilikler personel arttırdı"

Bazı büyükelçiliklerin başvurulara daha hızlı cevap verebilmek için personel artırdığını ifade eden kaynaklar “Bekleme süresinin azaltılması ve vize verme sürecinin daha kaliteli olabilmesi için herkes çaba sarf ediyor” diye konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi