ABD’de Bakımevinde yangın felaketi: Çok sayıda can kaybı var!
ABD’de Bakımevinde yangın felaketi: Çok sayıda can kaybı var!
İçeriği Görüntüle

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEA), İran’da nükleer sızıntı meydana geldiğini bildirdi. Açıklama, İsrail’in İran’a yönelik hava saldırılarının ardından geldi.

İsrail, sabaha karşı İran’ın başkenti Tahran başta olmak üzere Tebriz, İsfahan, Loristan, Kirmanşah, Şiraz, Huzistan, Hemedan ve Kum kentlerini hedef alan saldırılar düzenlemişti. Saldırıların hedeflerinden biri olan Natanz Nükleer Tesisi'nde herhangi bir sızıntı olmadığı bilgisi daha önce paylaşılmıştı.

UAEA Başkanı Rafael Mariano Grossi, İsrail’in özellikle İsfahan ve Fordo’daki nükleer tesisleri hedef aldığına dair raporlardan haberdar olduklarını belirtmiş, bu gelişmeler üzerine İranlı yetkililerden bilgi talep ettiklerini duyurmuştu.

Kurumun son açıklamasında ise İran’daki nükleer tesislerden birinde sızıntı meydana geldiği ifade edildi. Sızıntının yeri ve boyutuna ilişkin ayrıntılar henüz netlik kazanmış değil. UAEA, gelişmeleri yakından takip ettiğini ve İran makamlarıyla temas halinde olduğunu açıkladı.

Muhabir: Handan Ceren Bayar