İstanbul Sarıyer'de bulunan Santa Maria Katolik Kilisesi, pazar ayini sırasında gerçekleşen silahlı saldırıyla sarsıldı. Kiliseye maskeli iki kişi tarafından düzenlenen saldırıda, 1 kişi hayatını kaybetti.

Dün yaşanan camii imamına yönelik saldırının ardından, bugün Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'nde meydana gelen silahlı saldırı, bölge sakinlerini ve toplumu derinden etkiledi. Pazar ayini sırasında içeriye giren kar maskeli iki saldırgan, salondaki cemaate yönelik ateş açtı.

Olay sonucunda kilise sakinlerinden bir kişi yaşamını yitirdi. Silahlı saldırı sırasında panik ve korku içinde kaçışan diğer kilise üyeleri ise büyük bir şok yaşadı. Polis ve sağlık ekipleri hızla olay yerine ulaştı, yaralılara müdahalede bulundu ve hayatını kaybeden kişinin yakınlarına destek sağladı.

Emniyet güçleri, olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatırken, saldırının motive edici sebepleri henüz netlik kazanmış değil. Santa Maria Kilisesi'ndeki silahlı saldırı, bir camii imamına yönelik saldırının hemen ardından gelmesi, toplumda endişe ve korkuya neden oldu.

İstanbul halkı, güvenlik önlemlerinin artırılması ve benzer olayların yaşanmaması için yetkililerden tedbirler alınmasını talep ediyor. Olayın ardından kilisenin çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınarak, olayın detaylarına ilişkin soruşturma sürüyor.

Kaynak: Haber Merkezi