YÖK Başkanı Özvar'dan, üniversitelerle ilgili açıklama YÖK Başkanı Özvar'dan, üniversitelerle ilgili açıklama

Sağlık Bakanlığı, taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 27 bin sözleşmeli personel alımı için başvuruların başladığını duyurdu. Resmi Gazete'de yayımlanan açıklamaya göre, alımın KPSS sonuçlarına göre merkezi yerleştirmeyle gerçekleşeceği belirtilirken, detaylar ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan "KPSS-2024/5 Tercih Kılavuzu"nda bulunabilir.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, "Bakanlığımızın taşra teşkilatında istihdam edilecek 27.000 sözleşmeli personelin Kamu Personel Seçme Sınavı sonucuna göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirmeyle alımına ilişkin kılavuz yayınlandı. Adaylar, tercihlerini 21-28 Şubat arasında ÖSYM internet sitesi üzerinden yapabilecek. Hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Aa(2)Bb(1)

Başvurular, 21 Şubat - 28 Şubat 2024 tarihleri arasında, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve şifresi kullanılarak bireysel olarak gerçekleştirilecek. Ancak, önemli bir hatırlatma olarak, ÖSYM veya Sağlık Bakanlığına posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listelerinin geçerli olmayacağı vurgulandı.

Sağlık Bakanlığı'nın alım ilanına göre, 27 bin sözleşmeli personel içerisinde 15 bin hemşire, 2 bin ebe, bin 540 sağlık teknikeri (ilk ve acil yardım) ve bin 200 sağlık teknikeri (röntgen) pozisyonları bulunuyor. Bu alımlar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4'üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında gerçekleşecek.

Adayların tercih işlemleri için 21-28 Şubat tarihleri arasında sürecek olan başvuruların ardından, merkezi yerleştirme sonuçları adaylara duyurulacak ve belirlenen pozisyonlara atanacak adaylar belirlenecek. Sağlık Bakanlığı, bu alımlarla sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmayı, taşra teşkilatındaki ihtiyaçları karşılamayı ve nitelikli personel ile sağlık hizmetlerini sürdürmeyi hedefliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ