YSK: 5 beldede Mahalli İdareler Seçimi 7 Haziran 2026’da
YSK: 5 beldede Mahalli İdareler Seçimi 7 Haziran 2026’da
İçeriği Görüntüle

Sağlık Bakanlığı, istihdam hamlesi kapsamında yeni personel alımına hazırlanıyor. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 18 bin kişilik alım süreci kapsamında 2 bin 753 sürekli işçinin istihdam edileceğini duyurdu.

Sağlık Bakanlığı (1)-1

İşçi alımı İŞKUR'la yürütülecek

Bakan Memişoğlu, işçi alım sürecinin İŞKUR aracılığıyla yürütüleceğini belirterek, başvuru takviminin önümüzdeki günlerde ilan edileceğini açıkladı. Sürekli işçi alımı ilanı, İŞKUR’un resmi platformları üzerinden yayımlanacak. Öte yandan, personel alımının bir diğer ayağı olan 15 bin 247 sözleşmeli sağlık personeli için de hazırlıklar sürüyor. Bu kapsamda yapılacak alımlar, ÖSYM tarafından yayımlanacak kılavuz üzerinden gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan toplam 37 bin kişilik personel alımı planının ikinci aşamasına geçildiğini hatırlatan Bakan Memişoğlu, yapılacak alımların “ülkemize, milletimize ve sağlık camiamıza hayırlı olmasını” diledi.

Muhabir: Buse Sarı