Sadettin Saran kimdir? Kaç yaşında, nereli? Sadettin Saran'ın mesleği ne? soruları arama motorlarında araştırılmaya başlandı. Peki, Sadettin Saran kimdir? Kaç yaşında, nereli? İşte merak edilenler...

Sander Berge kimdir? Fenerbahçe'ye gelecek mi? Sander Berge kimdir? Fenerbahçe'ye gelecek mi?

SADETTİN SARAN KİMDİR?

Steven Sadettin Saran 30 Ağustos 1964, Denver doğumlu, Türk-Amerikalı iş insanı ve spor yöneticisidir.

Saadettin Saran 2390 B

Kendi soyadını taşıyan Saran Holding aracılığıyla Türkiye televizyonlarında yayınlanan spor müsabakalarının  yüzde 50'den fazlasının yayın haklarını elinde bulundurmaktadır.

Sadettin Saran, Fenerbahçe başkanlığına aday oldu! Sadettin Saran, Fenerbahçe başkanlığına aday oldu!

KARİYER HAYATI

Sadettin Saran Kimdir Kac Yasinda Nereli 16398799 7925 M

Amerika Birleşik Devletleri'nin Denver kentinde doğan Sadettin Saran, genç yaşta Türkiye'ye gelmiştir. Kentucky Üniversitesi'nde makine mühendisliği alanında lisans eğitimi almıştır. Üniversite yıllarında televizyon yayıncılığıyla ilgilenmeye başlayan Saran, Entertainment and Sports Programming Network gibi uzman kuruluşlarda çalışmıştır. Ardından Türkiye'de spor yayıncılığı ve yayın hakları konusunda faaliyet göstermiş ve kendi şirketini kurmuştur.

Sadettin Saran Kimdir Sadettin Saran Kac Yasinda 16005945 6162 Amp

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki öğrencilik döneminde okulun yüzme takımının kaptanlığını yaptı ve iki yıl en değerli sporcu seçildi. 1984-1985 yıllarında Türkiye'de yüzme millî takımının kaptanlığını yaptı. 50 metre serbestte ve Türkiye 25 yaş üstü masterlar rekorunu kırdı.

FENERBAHÇE KARİYERİ

226244

Sadettin Saran, Fenerbahçe Spor Klübü'nün 9945 sicil numaralı Yüksek Divan Kurulu üyesidir. Saran, Aziz Yıldırım'ın başkanlığı döneminde futbol şube sorumlusu sıfatıyla kulüp yönetimine görev aldı. Aziz Yıldırım yönetiminin icraatlarını onaylamadığı ve açıkça eleştirdiği için başkan ile ilişkileri bozuldu ve Aziz Yıldırım tarafından olaylı, kurallara aykırı bir şekilde yönetimden uzaklaştırıldı.

Sadettin Saran, Fenerbahçe Spor Kulübü üyeliğinden haksız olarak ihraç edildiği yönünde karara karşı dava açtı. Fenerbahçe Kulübü ile Sadettin Saran arasında 7 yıl süren kulüp üyeliğinden haksız ihraç davasında, Yargıtay Sadettin Saran'ı haklı buldu.

EVLİ Mİ?

32223

Sadettin Saran, üç evlilik yaşadı. Son evliliği 2017 yılında boşanma ile sona erdi. Fenerbahçe yönetimine girdikten sonra magazin basınının da ilgisini çeken Saran, 2007 ile 2011 yılları arasında Hülya Avşar ile birlikteydi. Son olarak, Emina Jahoviç ile birlikte olduklarına dair haberler ve fotoğraflar magazin basınını süsledi.

Kaynak: Haber Merkezi