Derbi sonrası taraftarlar arasında kavga çıktı! Derbi sonrası taraftarlar arasında kavga çıktı!

Rusya'nın Belgorod bölgesinde düşen Ilyushin-76 tipi askeri nakliye uçağıyla ilgili çeşitli iddialar ve çelişkili bilgiler ortaya çıktı. Rusya Savunma Bakanlığı, en az 65 Ukraynalı savaş esirinin uçakta hayatını kaybettiğini açıklarken, Ukrayna yetkilileri uçağın kendi güçleri tarafından vurulduğunu belirtiyor.

Kaza, Rusya-Ukrayna sınırında bulunan Belgorod bölgesinde meydana geldi. Ria Novosti haber ajansı, uçakta altı mürettebatın bulunduğunu ve toplamda dokuz Rus'un hayatını kaybettiğini aktardı. Ajans ayrıca, Ukraynalı askerlerin esir takası için Belgorod'a götürüldüğü iddiasını da gündeme getirdi.

Ukrayna yetkilileri ise, uçakta S-300 füze savunma sistemi bulunduğunu iddia ederek, uçağın kendi güçleri tarafından düşürüldüğünü duyurdu. Ancak, Rusya'nın resmi açıklamasında bu bilgiye yer verilmedi.

BBC'nin elde ettiği bilgilere göre, düşen uçakla ilgili çeşitli iddiaların bağımsız kaynaklarca doğrulanamadığı belirtiliyor. Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı yetkililerinin, Pravda isimli yayın organına yaptığı açıklamada ise düşen uçakta savaş esiri bulunduğuna dair bir ifade yer almadı.

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, kazayla ilgili haberlerin kendilerine ulaştığını belirtti ancak detay vermedi. Uçağın düşüş anına ait sosyal medyada paylaşılan video, Belgorod'un 70 kilometre kuzeydoğusundaki Yablonovo'da uçağın patlama anını gösteriyor.

Kazayla ilgili net bir resmin oluşmaması ve çelişkili bilgilerin bulunması, olayın tamamen aydınlatılmadığını gösteriyor. Uluslararası kamuoyu, olayın ardındaki gerçekleri öğrenmeye yönelik merak içinde bekliyor.

Kaynak: Haber Merkezi